čtvrtek 22. září 2016

Unboxing! září2016/3

Hezký čtvrteční den,
za okny to sice tak nevypadá, ale můžeme si ho přeci nějak zpříjemnit...
Třeba šálkem kávy, či čaje, a hezkou knihou. ;-)
          Abych pravdu řekla, tak já právě nemám moc na výběr, sedím v kvavárně a čekám na přednášku, v mezičase píšu dnešní příspěvek a snažím se napsat recenzi na knihu od Vítězslava Jareše.

          Když jsem si říkala, že v létě nemám #vícečasunačtení, tak teď už ho nemám skoro vůbec! Se školou přišla spousta povinností a já nevím, kam dříve skočit...Do knihovny, psát recenze nebo odborné statě, učit se logiku (ne že bych měla nějaké logické myšlení) nebo se snažit analyzovat text? Je toho zkrátka nějak moc! :-)
Ale slibuji, že se budu snažit, abych blog moc nezanedbávala (jako to bylo do teď :-D) a budu mu věnovat aspoň jeden den v týdnu!

          Hlavním důvodem, proč jsem začala psát tento příspěvek, ale je záříjová rozbalovačka od nakladatelství Mladá fronta! :-)
Od nakladatelství mi přišel balíček s očekávanou knihou a já jsem za ni moc ráda! A také bych chtěla nakladatelství MF moc poděkovat za perfektní spolupráci!

Pojďme se tedy konečně podívat, co jsem si z balíčku vybalila...


 Už se nám to rýsuje :-D


Anotace: Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky.

Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne?

Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.




Jaké máte zkušenosti s knihou vy?
Padla vám do oka?
Četl ji už někdo z vás?
Mějte hezký den, já už se pomalu chystám na sociologii... :-)

10 komentářů:

  1. Pěkný článek, Soni :-). Ten kousek s logikou mě opravdu pobavil, ty trdlo :-D
    Jinak přeji hezké čtení a neboj, čas bude... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Nevím, nevím, myslím, že s počtem seminárek a úkolů se ke "svému" čtení jen tak nedostanu. :-(

      Vymazat
  2. Přeji pěkné čtení a určitě juknu na recenzi 12. 12. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha vypadá zajímavě, nicméně jsem zvědavá, co řekneš na 12.12. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně to znám. Ted sice mám čas mezi předměty, ale mám toho tolik, že čtení už nebude tolik na pořadu dne, ale zase mohu číst ve vlaku večer! Ráno se raději dívám, co jsem zase neudělala :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, ve volnu sepisuji referáty, seminárky..a to teprve škola začala! :-D Snad nám bude přáno a budeme se knihám zase moct věnovat podle našeho přání ;-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)