čtvrtek 19. ledna 2017

Recenze - Když padne noc

Jenny Milchman - Když padne noc










Autor: Jenny Milchman
Název: Když padne noc
Originální název: As Night Falls
Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: 2016
Počet stran: 336







          Sandy je doma, připravuje večeři pro manžela Bena a dceru Ivy. Po očku pozoruje hodiny a přemýšlí, jestli Ivy přijde včas, protože jinak se Ben naštve. Je ale normální, že Ivy teď vzdoruje - puberta není lehká pro nikoho a Sandy ji chápe, jen bude muset zase vymýšlet, proč se Ivy opozdila...
          Ne, nebude muset nic vymýšlet. Ivy přivezl nějaký kamarád, nemůže jí mít za zlé, že se nechává vozit, když je nejmladší a ještě řidičák nemá. 

        Sandy se po menším sporu s Ivy opět věnuje večeři a kochá se výhledem po Long Hill Road z jejich domu, který si nechali postavit. Jejich pevnost, jež stojí na skále, okno z kuchyně se táhne po celé délce domu ... Musí zajít za Ivy a smířit se, není možné, že se jí její holčička vzdaluje. Vždyť si vždycky tak rozuměly. 


         Po té, co přijde Ben z práce se se Sandy navečeří, protože Ivy pořád trucuje nahoře v pokoji. Je to tak krásný večer a oni se s manželem tolik milují...

         Ivy leží na posteli, přemýšlí, jestli to Cory myslí vážně a přijede. V tom se dole v chodbě rozletí dveře..."BUM"...ať jí něco táta vykládá o slušném zacházení a chování. Vždyť on sám tříská dveřmi, nebo to snad nebyl on? Že by to byl Cory?

         Nick je vězeň, je ve vězení pro zabití a rozhodl se, že se z té díry dostane! Má k tomu i slušnou páku v podobě Harlana - jeho spoluvězně, který je neuvěřitelně vysoký, silný a snadno se s ním manipuluje, díky jeho nízkému IQ. 
         Jediné, co teď potřebuje, je práce venku, a to se mu zrovna poštěstilo. Podařilo se mu ukrást auto a teď už se jen musí dostat do Long Hill Road.

        Pro boha! Co po nich chtějí! Sandy, Ben i Ivy jsou v nebezpečí a musí se podvolit dvěma trestancům. Proč jeden z nich přijde Ivy povědomý? Co se to tady děje, proč si vybrali jejich dům, jak můžou vědět, že je Ben průvodce turistů a Sandy terapeutka? Tohle není možné... Tohle se přeci nemohlo stát!

Začíná boj o holý život! Třeba odejdou, když jim dají to, co chtějí . . .
Co je tím tajemstvím?
Co se stane, když vše vyjde najevo?


Můj dojem:
         Když padne noc  je vskutku mrazivý thriller. Je to způsobeno sněhovou vánicí, mrazem v zádech, který jsem pociťovala při čtení pasáží o Nickově matce a její pochybné výchově a také tím, že Jenny Milchman psát umí a umí si podmanit čtenáře.

        Jasně, určité části jsou maličko přehnané, zvláště ty, kde hlavní hrdina vydrží tolik, co akční hrdina, ale i tak to bylo fajn! Čtení jsem si užila a nebylo pro mne jednoduché knihu z různých důvodů odkládat. 

        S klidným svědomím vám tuhle knihu doporučuji, protože si myslím, že za přečtení stojí a jen budu doufat, že se vám bude líbit tolik, jako se líbila mně.



85 %

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji eReading.cz
Knihu můžete zakoupit na jejich stránkách po kliknutí na obrázek :-)


Odkaz 


Anotace: 

Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní…
Sandy Tremontovou by nenapadlo, že právě dnes se její život otřese v základech. S nadcházejícím soumrakem sice v domě panuje neklidná nálada, není to ale nic, s čím by si Sandy neuměla poradit.
V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým.
Když rozrazí dveře domu Tremontových, přinášejí s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za záchranu rodiny, kterou miluje, přestože ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.

8 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já po ní také stále pokukuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mam ji jako eknihu a ceka na cesty vlakem. Takze unor-brezen. Ale je videt,je na co se tesit.
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že se máš rozhodně na co těšit. Jsem zvědavá, co na ni řekneš. ;-)

      Vymazat
  3. Asi to není kniha pro mě :( Ale jsem ráda, že se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému sedí něco jiného ;-) Jsem ale ráda, že jsem si vybrala dobře :-)

      Vymazat
  4. Pořá nevím, jestli knihu opravdu chci :)) Ale pokukuji po ní hodně douho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také váhala, ale když jsem měla možnost, tak jsem ji využila :-) Nebylo to TOP, ale četlo se mi to vážně hezky ;-) Zkusit ji můžeš...

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)