čtvrtek 26. ledna 2017

Recenze - Nikdy neumírej sama

Lisa Jackson - Nikdy neumírej sama












  •Autor: Lisa Jackson
Název: Nikdy neumírej sama
Originální název: Never die alone
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: prosinec 2016
Série: New Orleans #8
Počet stran: 416






          Zoe a Chloe Denningovy - dvojčata, která se právě chystala oslavit své jednadvacáté narozeniny.

          Brianna Haywardová - psycholožka a zakladatelka terapeutické skupiny "Dvojčata bez dvojčete".

          Jason Bridges - novinář, píšící do krimi rubriky. Uchází se o místo policejního tiskového mluvčího.

          Rick Bentz - detektiv, zabývající se případem "Otce Johna" (vraždícího "kněze") a také případem Vraha 21. I když údajný vrah si již odpykává trest v LA.

          Zoe procitne a uvědomuje si, že je něco špatně! Něco je hodně špatně! Pamatuje si, že ji nějaký magor říkal, že je sestra v nebezpečí, a pak...pak jí něco píchl a hodil do auta. Teď leží v nějaké kobce svázaná do kozelce a nahá! Slyší toho parchanta a také slyší Chloe, která je nejspíš na druhé straně místnosti. Teď musí vymyslet, jak se z téhle kobky dostanou - živé! 

          Briannu probouzí zvuk telefonu. Volá jí jedna kamarádka ze skupiny Dvojčata bez dvojčete, a také měla zlý sen a snaží se Briannu přesvědčit, že se stalo něco zlého. Nejspíše nějakým dvojčatům, která obě dvě znají. Nemožné! Jen zlý sen, to je celé. 

          Možná jejich sny přeci jen nějak souvisely se zmizením dvojčat Denningových, protože hned ráno vtrhne do Briannina bytu matka Zoe a Chloe. Vysvětluje Brianně situaci  a ta má neblahé tušení, i když se snaží sama sebe přesvědčit, že je to nemožné! Přeci se Vrah 21 nemohl přestěhovat z LA do New Orleansu. Tak či onak se musí vydat na policii a oznámit, co se vlastně stalo. A Brianna ví, za kým má jít.

          Detektiv Rick Bentz je právě tím pravým policistou, za kterým se Brianna vypravila, předala mu složky, které má o Vrahovi 21. Ne, není blázen, je jen přesvědčená, že v LA je uvězněn za činy Vraha 21 někdo jiný. Bentz si také není zcela jistý vinou údajného pachatele, a proto nenechává jen tak ležet to, co před něj předhodila  tahle  ženská a pouští se do pátrání po Zoe a Chloe Denningových.

          Jason Bridges je shodou okolností na policejní stanici, když Brianna předává informace detektivu Bentzovi a vyslechne jejich rozhovor. A znovu po letech se setkává právě s Briannou a v tu chvíli se mu jako bumerang vrátí vzpomínky na události, které se staly již před lety. Vina ho tíží a on se s tím musí vypořádat, i přesto, že je Brianna skoro stejná jako Arianna...její sestra - dvojče, která před lety zemřela.


Můj dojem:
          Už na druhé straně knihy jsem věděla, že se budu bít společně s Chloe a Zoe. Že jim budu fandit a byla jsem nervózní, jakmile mě další kapitola zavedla k někomu jinému a já nevěděla, jestli se Zoe vydařil její plán.
          Byla jsem tak nervózní, že jsem knihu musela odkládat, ale jakmile jsem to udělala, tak jsem po ní zase hned sáhla a pokračovala ve čtení. Nedalo se od knihy skoro vůbec odtrhnout. Tohle byla jízda a já jsem si ji užila.
          Mám jen malou výtku ke konci knihy. Konec mi přišel moc uspěchaný, chápu, že 416 stran není málo, ale podle mě mohla autorka třeba ještě dvacet stran přidat a závěr víc okořenit. Přišlo mi to trochu nastrčené, ale to si posuďte sami! Pořád jsem se rozmýšlela, jestli dám 4 nebo 5 hvězdiček, ale dnes budu přísnější, protože si myslím, že takhle dobrá kniha si zaslouží vyšperkovaný závěr. 
          Já se určitě podívám po dalších knihách, které Lisa Jackson napsala!


80 %

Za poskytnutí knihy děkuji Knihám Dobrovský 
a nakladatelství Domino 

Knihu můžete zakoupit ZDE 

Anotace: 


          Měl to být nejlepší den jejich života. Bohužel byl nejhorší.

Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení.

Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry.
Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?

6 komentářů:

  1. Pořád na tuto autorku jen po očku koukám, asi bych po ní měla už konečně i sáhnout. Pěkná recenze. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Určitě po ní sáhni, stojí za to! Já jsem se teď ovšem dostala do další "propasti", protože jsem nucena si koupit další díly série! Je to vážně skvělá autorka ;-)

      Vymazat
  2. Soni, jak už jsem Ti říkala, Lisa Jackson na mě zatím čeká, ale po Tvé recenzi ji budu muset na seznamu priorit šoupnout o něco výš :) Jsem strašně ráda, že se Ti kniha tak líbila a že tě autorka oslovila. Ale propast jménem série je hrozná! Strašně soucítím :)) měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kristý :-)
      Po přečtení jen doporučuji ji popostrčit dopředu, protože si myslím, že za to vážně stojí! :-) A těším se, až ji budeš číst, protože nebude v jejích sítích lapena jen já ;-)
      Měj se hezky :-)

      Vymazat
  3. Ja vzdycky odlozim knihu, prz si rikam,ze uz na jeden den stačí a za pet minut jsem u ní zase. Kdybych to mela delat i u teto, zblázním se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla tak nervní, že jsem prostě musela pořád číst! Akorát mi to trochu kazilo učení :-D

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)