středa 1. února 2017

Měsíční shrnutí - leden 2017

Krásné středeční dopoledne!


          Máme tady nový měsíc, a tak jsem se rozhodla sepsat měsíční shrnutí. Za leden jsem přečetla 6 knih a myslím, že to je slušný počet, když uvážím, že se mi prokládá učení se čtením knížek.

          1. David Mitchell - Dům z zdí
2. Sarah J. Maas - Dvůr trnů a růží
3. A. G. Howard - Šepotání
4. Jenny Milchman - Když padne noc
5. Lisa Jackson - Nikdy neumírej sama
6. Cecelia Ahern - Vadná

Anotace: 
Když nastane přesně ta správná chvíle, objevíte v úzké uličce lemované cihlovou zdí, jen kousek od obyčejné anglické hospody, vchod do neobyčejného domu. Cizí člověk vás tam osloví jménem a pozve vás dovnitř. Zpočátku se vám nebude chtít odejít. Později zjistíte, že odejít nemůžete. Každých devět let tam jeho obyvatelé - podivní sourozenci - pozvou někoho, kdo je odlišný nebo osamělý: přechytralého puberťáka, nedávno rozvedeného policistu, plachou univerzitní studentku. Co se však v domě opravdu děje? Pro ty, kdo to zjistí, je už příliš pozdě…
Složitě propracovaný román rozkročený přes pět desetiletí, od konce sedmdesátých let do současnosti, který přeskakuje z jednoho žánru do druhého a ozlomkrk se řítí k ohromujícímu závěru, vás vtáhne do pozoruhodného světa, kde starý příběh o strašidelném domě dostává nový rozměr - jaký si dokáže vymyslet pouze David Mitchell.


4/5 Zpětně bych knihu ohodnotila klidně i jen 3 hvězdičkami. Myslím, že tenhle příběh by si zasloužil rozsáhlejší zpracování. Podle mého názoru je to slušný začátek pro mnohem obsáhlejší román...

                                                                                                                                                                  


Anotace: 

Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.
Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.







5/5 Není potřeba asi cokoliv říkat! Prostě TOP mezi fantasy a já jsem se zamilovala. Sarah J. Maas mi učarovala a ukázala, že je skvělá spisovatelka.


                                                                                                                                                                  

Anotace: 
Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

Připravte se na příběh ze skutečné Říše divů!


4/5 Tahle kniha nebyla vůbec špatná, ale asi jsem od toho čekala až moc, tak proto jen 4 hvězdičky. Určitě se podívám i na další díly, abych věděla, jak to s Alyssou dopadne.


                                                                                                                                                                  

Anotace: 
Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní… Při pohledu do zšeřelých lesů Adirondackých hor by Sandy Tremontovou nenapadlo, že se právě dnes její život navždy změní. Z podzimního nebe obtěžkaného sněhem se vytrácejí poslední sluneční paprsky a stejně neklidná nálada panuje i v rodině Tremontových. V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým: Harlan představuje hrubou sílu, Nick mozek a vůli. Jak se blíží k osaměle stojícímu domu, Nick instinktivně ví, že zde najde to, co hledá – než navždy zmizí v divočině na severu. Když rozrazí dveře domu Tremontových, přináší s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za záchranu rodiny, kterou miluje, i když ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.


5/5 Když padne noc byla slušná kniha, i když jsem se občas musela pozastavit nad přemýšlením hlavních hrdinů a i jejich heroickými výkony. Jinak ovšem kniha splnila má očekávání a já jsem byla schopna ohodnotit její klady, a proto ode mne obdržela plný počet hvězd.


                                                                                                                                                                  

Anotace: 

Měl to být nejlepší den jejich života. Bohužel byl nejhorší.

Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení.
Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry.
Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?

4/5 U Nikdy neumírej sama jsem byla nervózní už od druhé stránky! Tohle byla slušná jízda a byla jsem vážně nadšená! V recenzi přiznávám, že jsem byla trošku přísnější a strhla jsem jednu hvězdičku. Ale to jen proto, že si myslím, že takhle skvělá kniha si zaslouží závěr víc rozvést. Na můj vkus, kdy jsem celou knihu fandila Zoe a Chloe, autorka konec moc uspěchala a přišlo mi to takové nahodilé...


                                                                                                                                                                  

Anotace: 

Celestine Westová má skvělý život. Je vzorná dcera i sestra, spolužáci i učitelé o ní mají jen dobré mínění a ona sama randí s okouzlujícím Artem Crevanem. Ale pak se Celestine dostane do situace, ve které musí udělat zásadní rozhodnutí. Poruší pravidla a nyní musí čelit důsledkům. Mohla by být obviněna, odsouzena a označena jako VADNÁ.

Ve svém dechberoucím debutu pro dospívající čtenáře líčí autorka několika bestsellerů společnost, pro kterou je na prvním místě dokonalost ve všech směrech a jakýkoli nedostatek či VADA jsou potrestány. A v této společnosti musí mladá dívka udělat rozhodnutí, které ji může stát vše...



5/5 Cecelia Ahern napsala skvělou knihu a nemyslím si, že by byla jen pro dospívající čtenáře! Naopak! Tahle kniha donutí člověka zamyslet se nad chováním svým i okolí. Vážně nás naše předsudky tolik ovlivňují?


Za leden jsem přečetla 6 knih ⇢ 2090 stran.
Rozbalila jsem celkem 7 balíčků a spousta kniha na mě ještě čeká.
Myslím, že to je opravdu slušný výsledek.

To by bylo pro dnešek všechno!
Mějte se krásně.
S.

12 komentářů:

  1. Pěkné shrnutí a máš můj obdiv, to učení ti nezávidím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Míšo :-) Já závidím Tobě, ten raketový start je famózní :-D

      Vymazat
  2. Prečítala si toho veľa, to je super :D Dvur trnu a ruží si chcem veľmi prečítať a už sa naň naozaj teším :-) Celá trilógia od Howardovej sa mi páčila, hoci mala svoje chybičky, ale určite sa máš na čo tešiť v ostatných dieloch :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvůr trnů a růží je vážně paráda! Máš se opravdu na co těšit ;-)
      Jen co budu mít trošku volněji, tak se podívám po ostatních dílech Šepotání a určit si je přečtu :-) Její styl není špatný a má navíc i docela pěkně propracované detaily :-)

      Vymazat
  3. Moc pěkné shrnutí a ty knihy vypadají všechny moc dobře. Dvůr trnů a růží mě taky čeká a Šepotání mě láká...přiznávám i kvůli těm krásným obálkám :) Vadná má taky samé dobré hodnocení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvůr trnů a růží se Ti bude určitě líbit. ;-)Šepotaní není špatné, ale Dvůr byl lepší, tedy, co se mě týče. :-)
      Vadná je super, tu doporučuji.

      Vymazat
  4. Nádhera, šest přečtených knížek je super :) Z tvého výběru mě nejvíce láká Když padne noc, Nikdy neumírej sama a Vadná :) Přeji, ať se vydaří i únor, měj se moc hezky, Soni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Kristý :-)
      Všechny tři zmiňované Ti mohu jen doporučit! Určitě se Ti budou líbit. ;-)
      Měj se krásně :-)

      Vymazat
  5. Dvůr trnů a růží a Vadná jsou skvělé knihy. :) Zbytek jsem zatím nečetla, ale třeba Šepotání na mě čeká v knihovničce. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tohle byly TOPy měsíce ;-)
      Jsem zvědavá, co na Šepotání řekneš :-)

      Vymazat
  6. Pěkné shrnutí, a hezký počet knih... Já jsem na to jako vždy dost bídně - až si říkám, že to ani na článek "o shrnutí" není :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezáleží na počtu knih, ale hlavní je, že to baví! :-) Také nemám všechny měsíce tak "slavné", abych vždy měla super počet knih. Ale když to člověk dělá hlavně proto, že ho to baví, tak je to fajn a říkám si, že je to hlavně o tom :-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)