pondělí 20. února 2017

Moje nová knihovna

Krásný den všem! 

          V dnešním článku bych vám ráda ukázala svou malou knihovničku. Zmínila jsem se před Míšou z Knižního deníčku , že jsem si pořídila novou knihovnu a tak nějak mě Míša navnadila na to, abych sepsala tenhle článek. A právě u ní jsem se inspirovala a napsala podobný článek. :-)

          Musím uznat, že v téhle knihovně nemám zrovna moc knížek, ale ještě čekám na další část a navíc jsem do téhle nové krásky vyskládala ty nejnovější knihy, které mám. Ale i tak jsem na to "málo", co tam je, nesmírně pyšná a každou z těch knih si hýčkám. :-D

Koupila jsem si knihovnu, která - KONEČNĚ - je větší a můžu v ní srovnat knihy podle toho, jak já chci a ne jen podle toho, "abych to tam nějak narvala".  
Do teď jsem měla knížky v poličkách od XXX Lutz, které jsou součástí nábytku v mém pokoji. Ten mám laděný do bílo černa, proto i nová knihovna je laděna do bílé barvy a druhý díl bude taktéž bílý. 

Knížek tam není moc, některé jsou rozpůjčované jak jsem již zmiňovala, tak jsem tam narovnla spíš novější tituly. Chtěla bych zkusit vyfotit knihovnu za rok a porovnat rozdíl. :-)

Přemýšlela jsem, jak knihy v knihovně uspořádat a nakonec jsem se rozhodla srovnat je podle nakladatelství. No, pojďme se na to podívat...




Nová knihovna :-)




V první poličce je série HH  a další knihy, od Jo Nosbo - Kniha Zlín -> nejlepší série si zaslouží to nejlepší místo!
Nemám teď doma všechny knihy, protože jsem je půjčila dál ;-)
Sérii HH mám přečtenou celou, Syn a Lovci hlav mě ještě čekají...
Vedle jsou dětské knížky, pro synovečka :-)

Domino, Omega, Baronet a KK 
Všechny tituly v této části mám přečtené a stály za to! :-)
Tedy, kromě Stínové královny...
Z téhle části momentálně vede Vadná, která byla vážně pecka!


Nakladatelství CooBoo
YA literatura, která nenudí... Skleněný trůn mě láká nejvíc, takže po dočtení recenzního výtisku, který mám rozečtený, se vrhnu na první díl.
Láska mezi písmenky mi přišla nedávno a zbytek mám přečtený :-)
¨


Jako další je tady nakladatelství Mladá fronta a Metafora
Momentálně mám rozečteno - Hledám chlapa do Vánoc, Moje všechno je další recenzní výtisk a jinak si vše můžu odškrtnout - SPLNĚNO 
Některé knížky z této části mám opět rozpůjčované :-)

Moba, LEDA, Motto
Mobu mám přečtenou, Motto také 
LEDA a Hurvínek čekají na přečtení :-)
V této poličce si našla místo i moje čtečka a lístky do divadla :-D



V poslední poličce mám knihy od Ikaru, nakladatelství Plus a XYZ
Ani v téhle části nemám všechno přečteno, některé knížky od Ikaru mám v plánu
a XYZ + Plus jsou již přečtené :-)


Jak jsem říkala, tohle je část knih, které jsem přesunula do nové knihovny :-)
Chybí tady hlavně knihy od Nory Roberts, kterých mám nespočet a mám je v jiné části nábytku.





Tak jak se vám líbí...
Knížek sice není mnoho, ale i tak jsem ráda, že jsem se vám mohla pochlubit :-)
Těším se na srovnání mojí knihovny za rok.

Mějte se krásně!
S.

13 komentářů:

  1. Tak to ti celkem závidím :D Vzledem k tomu, že s drahou polovičkou čekáme na den stěhování, jsou moje knihy na skříny, kam se už snad ani nevejdou :D Hned bych ji brala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-D No, taky jsme si na ni musela počkat, ale stálo to za to! ;-)
      Určitě už ale víš, kam knížky v novém bytě vyrovnáš ;-) :-D

      Vymazat
  2. Jééé, mám radost, že jsi se do toho taky pustila :-). Jinak teda zírám nad tou Robertsovou, ona je asi fakt dobrá co?? Jako vybrala bych si! Samozřejmě Nesbo je klasika, palec nahoru! :-D. Moc pěkné fotky. Jsem zvědavá na příští rok ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, jak jsi říkala, že je to "nemoc"... No tak my zase nevycházíme z knihkupectví bez nové Robertsové :-D Já prostě miluju! Je to knížka, u které vím, že se mi bude líbit :-)
      Díky, Míšul :-)

      Vymazat
  3. Nádhera, Soni! Znám ten pocit, stát před novou knihovnou a zálibně se na ni koukat... Užij si ji a ať je brzy přeplněná skvělými knížkami! (I když, člověk si přeje, aby to volné místo nikdy nedošlo, ale zároveň, aby knihy přibývaly... Čtenářovo věčné dilema :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kristý :-)
      No, myslím, že za chvíli bude opravdu potřeba ten druhý díl, protože knížky stále přibývají a přesně jak říkáš - nechci, aby nedošlo volné místo, ale ta radost ze zaplněné knihovny je neskutečná :-)

      Vymazat
  4. Knihovničku ti závidím. :) Já mám doma jen starou skříň, která už je plná a tak knihy ukládám po celém bytě - všude tam,kde se najde ještě nějaké volné místo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys to viděla u mě, než jsem koupila knihovnu a sestavila ji! :-D No děs! Knížky jsem měla všude možně po pokoji - na poličkách, na hromadě pod postelí :-D Teď jsem to aspoň uspořádala a protřídila! :-D

      Vymazat
  5. Mám podobnou knihovnu, akorát je laděna trošku do šeda. Je pěkně narvaná, knihy mám naskládané ve dvou řadách a ještě naležato a v mezírkách, kde jsem našla volné místečko a stejně je to málo. Takže moje knihy zabírají ještě komodu, stůl... :D Každopádně tvoje knihovna vypadá krásně, taková úhledně poskládaná (tichá závist). Tak ať ji zaplníš těmi nejlepšími knihami ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ta moje bude za chvíli také narvaná k prasknutí :-D Díky Ivet :-)

      Vymazat
  6. Ať se krásně plní, Soňo :) A myslím, že s tím nebude problém :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hezkyyy. :) Hlavně ta sbírka Joa Nesboa (nebo jak se to píše? :D). Toho pravidelně řadím do svojí knižní databáze hodně vysoko. I když i ta teď už ani nevím kolika logie s Harry Holem má taky svoje světlejší stránky. Třeba Spasitel nebo Červenka jsou super. :) Ale teď se mi od něj taky hodně líbilo Království. Je to zase něco úplně jinýho a přitom z toho člověk cítí tu Nesbovu syrovost.

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)