čtvrtek 9. února 2017

Recenze - Pohřbení

Kendra Elliot - Pohřbení









Autor: Kendra Elliot
Název: Pohřbení
Originální název: Buried
Série: Bone secrets #3
Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: leden 2017



          Když se Chris Jacobs objevil na kraji lesa, byly tomu již dva roky, co zmizel spolu s ostatními dětmi cestou ze školního výletu. Byl vyzáblý na kost, dehydrovaný a hladový, ale byl šťastný, že utekl Přízraku. 


          Od té strašné chvíle uběhlo už osmnáct let, a teď policie nachází sedm dětských koster a jednu dospělou. Je téměř jisté, že tyto kosti patří oněm zmizelým dětem a řidičce autobusu. Michael Brody, syn senátora a úspěšné lékařky, se o případ zajímá a není to jen tím, že je novinář, mezi těmi těly by se měly nacházet ostatky i jeho bratra. Není proto žádné překvapení, že se nachází na místě činu a jeho známá, Lacey, ho obeznámí se situací, ale hlavně - jedna kostra stále chybí. 
          Detektivové se pouštějí do nelehké práce a fakt, že od této události uplynulo tolik času, je jen přítěží. Nacházejí bunkr, kde pachatel zadržoval devět dětí a objevují tam jasné důkazy o tom, že děti nezemřely najednou, ale postupně. Ovšem nemohou stále přijít na to, kde se nacházejí ostatky jednoho z dětí. Odpovědi by jim na to mohl dát jen jeden muž - Chris Jacobs, který jako jediný přežil.

          Odpovědi hledá i Michael a je mu jasné to, co detektivům - jedině Chris může pomoci odhalit vraha jeho bratra. Jak se ale ke Chrisovi dostat, když o něm nikdo neví? Jediná cesta k němu je přes jeho sestru Jamie, za kterou se Michael vydává. A tak se nám do příběhu dostává milostná zápletka...

Můj dojem:
          Při čtení jsem si říkala, že tohle je ONO, že tohle je kniha, která má super zápletku. ALE! Jakmile se Michael setkal s Jamie, tak mi hlavou proběhlo "proboha!" Co to má být?
Jako vážně? Tytéž otázky se mi proháněly hlavou, když se dostalo na milostnou zápletku Michaela a Jamie.

          Detektivní část příběhu je skvělá! Dětské téma je obzvláště ožehavé a podle mého názoru tuhle část autorka zvládla skvěle. Ovšem, co se toho milostného příběhu týče, tak jsem maličko na rozpacích. Myslím, že když by autorka napsala "jenom" thriller a oddělila do jiné knihy romantickou část, tak by udělala lépe. 
          Podle mého názoru byla romantika místy do knihy až moc násilně nastrčená, ale je to jen můj názor, někomu to může vyhovovat.
          V průběhu čtení jsme si dělala poznámky a při jejich zpětném čtení jsem si říkala, že mě ta milostná zápletka trochu vytáčela - Jamie je snad jediná holka v Demmingu, žádná jiná hezká tam není. Kameraman si užíval záběr na Jamie, její dokonalé tělo, bez gramu tuku, nohy, tvář s nádhernýma očima...
Zkrátka mi to tam úplně nesedlo, ale je to jen můj názor.

          Jak jsem již psala, detektivní část příběhu se mi zalíbila. I když víte, kdo je vrah, tak stále nevíte, kdo za tím vším stojí (i když já jsem to odhadla asi v polovině knihy). Vraždy týkající se dětí, dostanou na kolena snad každého a tahle část příběhu, ta nejdůležitější, mě přesvědčila o tom, abych knize dala 4 hvězdičky. Přiznávám se, že jsem díky částem, kdy byla Jamie s Michaelem v posteli, uvažovala i o 3 hvězdičkách...

          Na závěr bych dodala už jen to, že knihu doporučuji! S odstupem několika hodin od přečtení se mi vybavují spíše ty lepší pocity z knihy, a to je důležité. Nevadí, že je kniha třetím dílem série, i když nevím, proč se Mystery Press rozhodlo nevydat sérii od prvního dílu. Ale i tak měli šťastnou ruku a vydali knihu, která stojí za přečtení. 

80 %

Za poskytnutí této e-knihy děkuji




Anotace: 
          KDYŽ JSOU JIZVY NA DUŠI HLUBŠÍ NEŽ TY NA TĚLE…

Je tomu už osmnáct let, co se z lesa vynořil Chris Jacobs. Jediný ze školního autobusu plného dětí, které byly uneseny neznámo kam. Vyhublý, zmrzačený, bez vzpomínek na to, co se stalo.

Když se nyní najde masový hrob jeho spolužáků, jeden mezi nimi chybí – bratr reportéra Michaela Brodyho. Zoufalý novinář má jedinou možnost, jak odhalit pravdu: nalézt Chrise Jacobse, o němž ale nikdo netuší, kde by mohl být.
Neví to ani Chrisova sestra Jamie, která se rozhodne Brodymu v pátrání pomoci. Po Chrisových stopách se však nevydávají jen oni – odhalení pohřbených těl přiměje vraha, aby se i po tolika letech zbavil posledního žijícího svědka svého hrůzného činu…

Dokážou Michael a Jamie nalézt Chrise a přiznat jeden druhému, co k sobě cítí, dřív než bude pozdě?

6 komentářů:

  1. Soni, skvělá recenze. Nejsi první, u koho se s kritikou té milostné linky setkávám a abych byla upřímná, asi je to právě to, co mě od čtení odradí. Pořád všem píšu v téhle souvislosti o Mastertonovi, který do svých knih taky zařazuje milostné motivy, které jsou na detektivku někdy fakt zbytečně explicitní. Nejsem puritán, ale od detektivky chci detektivku, ne Padesát odstínu šedi :D Takže tohle asi vynechám, mám tu thrillerů a detektivek ve frontě až až :) Ještě jednou, parádní recenze. Měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Kristý :-)
      Přesně jak píšeš, také nejsem puritán, ale buď chci detektivku, nebo milostný román :-D Tady mi ta kombinace vážně nesedla. Když chci "detektivku s milostnou zápletkou", tak sahám po knihách Nory Roberts, kde se mi to líbí a vím, že si při čtení nebudu rvát vlasy ;-)
      Od knížky Tě zrazovat nebudu, protože ta detektivní část za to stojí :-)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Výborná recenze :) Od autorky už jsem četla v angličtině její další knihu Hidden a nebyla špatná, jen mi tam neseděla romantika. Na Pohřbené se určitě také chystám :) Snad mile překvapí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, ta romantika je tam nějak navíc. :-) Ale nebylo to špatné. ;-)

      Vymazat
  3. Kniha zní skvěle a vážně bych si ji ráda přečetla, ale vadí mi, že tu nevyšli předchozí díly :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově si myslím, že nevadí,že začínáš třetím dílem, ale nejsem si jistá, jak komu kniha sedne. :-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)