středa 12. dubna 2017

Recenze: Gregg Loomis - Případ Pegasus





•Autor: Gregg Loomis
Název: Případ Pegasus
Originální název: The Pegasus Secret
Série: Lang Reilly #1
Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: 2016
Počet stran: 304













          Langford Reilly je bývalým agentem tajné služby. Momentálně se ale živí jako právník a my se s ním setkáváme ve chvíli, kdy se dozvídá o smrti své sestry a synovce. Není mu jasné, proč se tak stalo a není se čemu divit! Není zrovna běžné, abyste přišli o dva nejbližší lidi při výbuchu v jedné z pařížských uliček. Proto Lang využívá svých kontaktů a uvědomuje si, že jeho instinkty jsou stále v pozoru a fungují. Ten výbuch nebyl jen nešťastná nehoda! 


         Lang se zamotává do něčeho, čemu nerozumí! Je pro něj záhadou, proč mu jde někdo po krku. Někdo, kdo raději vyskočí z okna, než by nechal Langa, aby ho mohl vyslechnout. A tak se Lang
stává podezřelým z vraždy - proč by přeci někdo dobrovolně vyskočil z okna? 

          Někdo se snaží o to, aby Lang nepřišel na něco, co se ukrývá nějaký obraz od Poussina! Ale co skrývá? Lang se vydává do Říma, Londýna a zpět do Francie, kde hodlá přijít na kloub tomu, proč jeho sestra musela zemřít. Je mu jasné, že se jedná o něco velkého a snad i zásadního, když tolika lidem záleží na tom, aby Langa umlčeli. 

          Zjištění, že se jedná o templáře je ve vyřešení případu zlomový! Langovi je jasné, že tajemství, které templáři i po tolika letech střeží, musí zůstat skryto před světem. Protože takové zjištění by mohlo otřást - nejen - náboženským světem...


Můj dojem:
          Dostala jsem přesně to, co jsme čekala! Lucka z Mystery Pressu byla tak hodná, že mi dala možnost recenzovat knihu, která vyšla už loni, (kvůli mým obavám, jestli jsem něco neprošvihla, mi poslala i první díl série s Langem Reillym)  protože jsem projevila zájem o knihu Akta Julián.

          Bylo fajn si po delší době přečíst knihu s náboženskou tematikou v podobě templářů! Já vlastně ani nevím, proč jsem si tuhle knihu nechala loni utéct! Mám tenhle typ knih ráda a musím říct, že tohle bylo skvělé čtení. Gregg Loomis vymyslel skvělý příběh a hlavně sympatického hrdinu, takže se těším, až se s Langem setkám podruhé.

          Kniha se četla velmi dobře Kapitoly jsou označeny místem, datem a časem, kde se právě nachází hlavní hrdina. Začleněné jsou také kapitoly, kde se seznamujeme s životem templářů, a to skrze vyprávění jednoho člena řádu.

          Případ Pegasus je kniha, která za to jednoznačně stojí! Takže pokud vám (nechápu jak je to možné) unikla, jako mně, neváhejte! Autor umí pobavit i ve chvílích, kdy to nečekáte, tedy, pokud vám nevadí trošku sušší humor. 


93 %


Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji:

Knihu můžete zakoupit ZDE 


Anotace:
          Tajemství zaváté prachem staletí může otřást samotnými základy církve.
Řád templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení.

Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna?

Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.

2 komentáře:

  1. Jsem ráda, že se ti Případ Pegasus líbil. Taky mám tento styl a Templáře ráda :-). Akta Julian na mě také čekají, snad nezklamou stejně jako první díl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, že to bude minimálně stejně tak dobré jak první díl :-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)