středa 21. června 2017

Recenze - Lahodně s Ellou a přáteli











1. Zaměřte se na známá jídla
2. Seznamujte, neškolte
3. Je naprosto v pořádku upravovat si recepty
4. Nesnažte se dělat razantní změny ze dne na den
5. Nebuďte na sebe ani na nikoho jiného moc přísní
6. Upravujte si svá jídla do krásné podoby
7. Držte pod pokličkou použité suroviny        






           Když jsem u Omegy zaregistrovala novinky v podobě nové kuchařky od Elly, tak jsem si řekla, že se zkusím o knihu přihlásit. Měla jsem štěstí, a tak mám pro vás přichystaných pár tipů, které jsem z knihy vyčetla.

          Jistě jste si stačili všimnout, že všechny Elliny kuchařky jsou plné zdravých a přesto chutných receptů. Pár jsem jich vyzkoušela, na některé se chystám, ale musím ještě dokoupit nějaké ingredience, protože přeci jen je nemáme běžně doma. Jak sama Ella uvádí v radách, jak získat rodinu a přátele pro zdravější stravování, tak i já jsem si některé recepty upravila. Bydlíme na vesnici a i když je naše večerka "vybavena" velkým arzenálem suroviny, tak ne všechny ingredience uvedené v surovinách se tady dají sehnat.

         Recepty, které jsem vařila, se dají uvařit z toho, co snad má doma každý. Doma měly obrovský úspěch a rozhodli jsme se, že je zařadíme do našeho jídelníčku.




Tofu je u nás doma běžně v lednici "k dostání". Nejčastěji si ho připravuji já sama, a to v kombinaci se zeleninou a masem k obědu.
Ella ho ve své knize představuje jako - Novou verzi anglické snídaně.
Rozhodně stojí za vyzkoušení ;-)  





Citronové brambory jsou skvělou přílohou!
Nádherné při pečení provoněly celý dům a chutnaly přímo božsky..
.










U nás doma máme brambory rádi na všechny způsoby. Bylo tak jasné, že další volba padne na tyto placičky s rajčatovou omáčkou.
Jako večeře naprosto geniální!
Chutná a zasytí...









Tenhle broskvový koláč je ten recept, ve kterém jsem si některé suroviny nahradila.
Byl to kokosový olej a kokosový cukr... I tak si ale myslím, že výsledek byl více než obstojný. :-)












A na závěr tady mám jeden letní tip na Melounovou granitu...
Rozhodně bude chutnat, to mi věřte...!







         Tohle je jen hrstka z mnoha receptů, které jsou v knize a které jsem vyzkoušela. Ella je skvělá kuchařka a její recepty zná snad celý svět, já jsem měla tu možnost recepty vyzkoušet a napsat vám o tom.

        Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového, snad zdravějšího, tak vám tuhle kuchařku doporučuji. Najdete v ní spoustu receptů a tipů na snídaně, obědy, večeře, dezerty a chutné nápoje. U každého receptu je skvělý popis (takže to zvládne každý!), fotka daného jídla a tipy, které Ella přidává. Mně se sbíhaly sliny už jen při listování kuchařkou...


Hodnotím plným počtem!

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji


4 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze a hlavně ty recepty :) Já pořád váhala, jestli knihu pořizovat nebo ne, ale ty recepty vypadají vážně lákavě :) Nalákala jsi mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Sabi. Ty recepty jsou vážně fajn a jednoduché. Nepřišlo mi, že by tam bylo něco složitého nebo nepoužitelného.☺️

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)