pondělí 31. července 2017

Recenze: Shannon Kirk - Metoda 15/33









"Někdo by si pomyslel, že několik dní samotky v uzamčeném pokoji se začne projevovat na vašem mentálním stavu, já ale měla štěstí."





•Autor: Shannon Kirk
Název: Metoda 15/33
Originální název: Method 15/33
Nakladatelství: Knihy Dobrovský - Edice Omega
Rok vydání: květen 2017
Počet stran: 231














     Před pár dny oznámila rodičům, že je těhotná. V sedmém měsíci. Říkáte si, že není normální, aby si toho rodiče nevšimli? Zkuste si tedy představit, že vaše matka je velmi vytížená právnička a nemá zrovna moc času. A otec? Vědec, který je sice doma, ale je zahloubán ve svých problémech. Smířili se s tím, že se stanou prarodiči.
          Ona byla stejně rozhodnutá, že si dítě nechá. Bude to chlapeček! Její chlapeček...


           Teď se musí na svého chlapečka soustředit ještě mnohem víc. Sedí ve vínové dodávce a už je jí jasné, že jim nejde o výkupné. S tím by problém nebyl. Chtějí její dítě!

Ale to se nikdy nestane. Únosce je hlupák a už teď udělal spoustu chyb, o kterých ani on sám neví. Seznam položek narůstá s každou minutou a on ani netuší, jakou jí tím dělá radost.

         Emoce vypnula pomyslným spínačem, její mozek je nastaven na pomstu a záchranu jejího chlapečka. Je rozhodnutá naplánovat jeho konec! Důmyslný plán se rodí v její hlavě za pochodu a už teď ví, co bude hlavní položkou pro dokonání plánu. 
33. den se osvobodí a 15. položka bude jeho osudnou...

         Hlavní je - používat mozek. Chladně a logicky! Její mozek zpracovává informace, které by pro nás ostatní byly bezpředmětné a ani bychom je nepostřehli. Soustředí se jen na jedno, záchranu jejího chlapečka, o to jí jde. Spínače lásky jsou zapnuté, ale o to víc se potom soustředí na nenávist, kterou využije na dokonání svého plánu...


Můj dojem:
        Psychopat? Možná! Ale musím říct, že je tahle dívka geniální. Celá kniha je podaná jako jakýsi deník unesené dívky. Popisuje svůj plán a dny strávené v cele, mimoto vypráví o svém životě a lidech, se kterými je spjat.

        Podání vyprávění příběhu se mi líbilo, byla jsem s ním spokojená, ale četla jsem k němu několik výhrad. 
       Tahle dívka je vážně jiná, možná magor, možná psychopat, ale její mysl je geniální. Myslí systematicky a metodicky a pro záchranu dítěte je schopna udělat cokoliv! 

        Omega vydala skvělou knihu a já ji doporučuji, protože tohle za přečtení vážně stojí! Čtení mi rychle utíkalo a nenechala mě v klidu zvědavost. Musela jsem vědět, jak to bude dál, jak se zachrání... Jak to vymyslela... Tahle dívka vám vyrazí dech, sednete si před ní na zadek a budete chtít, abyste ji měli v případě nouze po ruce. Nebo abyste aspoň na chvíli měli její mozek a viděli věci tak, jako je vidí ona.

       
88 %

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji 

Knihu můžete zakoupit ZDE 


Anotace:
        Představte si těhotnou šestnáctiletou dívku, vytrženou z klidu a míru vlastního domova a uvězněnou v úložném prostoru špinavé dodávky. Je sama, unesená a k smrti vyděšená.

A teď trochu jiný pohled.
Představte si těhotnou šestnáctiletou dívku, geniální hříčku přírody a skvělou manipulátorku, uvězněnou v úložném prostoru špinavé dodávky. Od první vteřiny únosu není její chladně kalkulující mysl posedlá ničím jiným, než záchranou svého ještě nenarozeného syna a vykonáním aktu nemilosrdné pomsty. Tu plánuje metodicky, vypočítavě a vědecky.
Dá se dívka označit termínem klinický sociopat? Trpělivě vyčkává na pravý okamžik, neponechává nic náhodě, vše má dokonale načasováno. Když je oběť stejně nemilosrdná, jako její únosci, hodí se metoda 15/33. A na mysl se vkrádá vtíravá otázka: kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor?
15 ÚKOLŮ, 33 DNÍ
A JEDEN DOKONALÝ PLÁN  

5 komentářů:

  1. Škoda že mě vůbec neoslovila, čtení mě strašně nudilo a byla jsem ráda, že mám knihu konečně za sebou...
    Nicméně je fajn, že jsi byla s knihou spokojená, hezká recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jani. Ono je to těžké, každému se líbí něco jiného, ale na druhou stranu od toho tady máme tak široký výběr. Ne vždy se ale trefíme do toho správného kousku ;-)

      Vymazat
  2. Četla jsem hodně recenzí a byly dost odlišné. Jedněm se líbila a druhým ne. Myslím, že je na čase se přesvědčit jaká ve skutečnosti je. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)