pondělí 26. prosince 2016

Recenze - Není cesty zpět

Tim Weaver - Není cesty zpět








Rodina zmizela.
A děsivá minulost znovu ožívá.
Jedna fotografie, která nesmí být vidět...

Autor: Tim Weaver
Název: Není cesty zpět
Originální název: Never Coming Back
Série: David Raker
Nakladatelství: Mystery Press 
Rok vydání: 2016
Počet stran: 448







Recenze: 
         Zvuk automatů. neonová záře světélkujících nápisů a my se společně s Davidem Rakerem ocitáme v Las Vegas. Městě, kde to všechno začalo. Ve městě, kde se David ocitl kvůli svým novinářským povinnostem a kde se setkává se svým dávným přítelem. Jenže se Lee nevrací z toalety, kam odešel. Namísto něj se objevuje jiný muž. Muž, který Davida slušně, ale velmi drsně upozorní na to, že by se měl o svého přítele přestat zajímat. Nehledat ho a už nikdy se o něm nezmiňovat.
          David byl skvostným novinářem a po smrti ženy se stal soukromým vyšetřovatelem. Pomáhal rodinám, přátelům a známým vyhledávat osoby, které se jim ztratily. Je to honící pes a šťoural, který se nenechá ošálit jen tak nějakou báchorkou. Je to prostě ten typ vyšetřovatele, který musí všemu přijít na kloub. 
A právě proto se na Davida obrací s prosbou o pomoc jeho dávná známá Emily. Její sestra, manžel a dvě dcery se ztratili před pěti měsíci. Policie nenašla žádné stopy a jedinou Emilynou nadějí je právě David. 
         David přislíbí malou pomoc, ale neslibuje nic, nechce se už vracet ke staré práci. Zotavuje se z velmi vážného zranění, při kterém málem přišel o život. Právě proto se přestěhoval do Devonu, chtěl klid a zapomenou na to, co se stalo. Jenže, některé věci zkrátka nemůže nechat být. Zvláště, když tam něco nehraje...
          Z poklidného místa pro rekonvalescenci se stává místo hemžící se policií a lidmi, kterým se nedá věřit. Na břehu moře se totiž objevila mrtvola, kterou objevil malý chlapec. Nikdo neví, co byl ten muž zač, kde se tam vzal a kdy vlastně zemřel?
          Je vůbec možné, že spolu tyto věci mohou souviset? Mrtvý neznámý a zmizení rodiny? Kdo to může mít na svědomí? A kvůli čemu? David se bude muset ve svém pátrání znovu vydat z Anglie do Vegas a rozšířit okruh na Los Angeles. Tam směřují stopy rodiny, kterou hledá... Jenže si není tak úplně jist, zda je najde naživu. 



Můj dojem:
         
Tim Weaver napsal skvělý thriller! Od této knihy dostanete všechno! Napětí, zápletku, na kterou nenarazíte v každé druhé knize a hlavně vás tenhle příběh vtáhne a jen tak nepustí. Společně s hlavním hrdinou jsem cítila únavu, stres a žal z toho, jak se příběh vyvíjel. Chtěla jsem víc a víc, nemohla jsem se odtrhnout a vlastně i teď, po dočtení, chci víc! Chci číst další díly! Chci další zápletky s Davidem Rakerem.





         Mystery Press má zkrátka čuch na geniální autory a Tim Weaver je jedním z nich! Tahle kniha oprávněně nese placku Bestselleru a já vám ji doporučuji! Pokud chcete něco víc, něco, co vám učaruje, dostane vás do kolen, tak je to právě tato kniha.



100 %

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji nakladatelství Mystery Press 
Knihu NENÍ CESTY ZPĚT můžete zakoupit ZDE 



Anotace: 

        TAJEMSTVÍ POHŘBENÁ CELÁ DESETILETÍ ZNOVU OŽÍVAJÍ…



Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč.

Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a tak Emily nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo.

Pavučina klamu a zlověstných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten záhy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.

5 komentářů:

  1. Včera večer jsem ji dočetla a mám úplně stejný pocit.Jednim slovem WOW .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Další díly (i ty předchozí) si rozhodně nenechám ujít! :-)

      Vymazat
    2. Četla jsem předtím Bez slitování,takže to čtu pozpátku😀 ,ale byla také perfektní. Takže určitě doporučuji dokoupit.

      Vymazat
  2. Jako je to pecka, že! Taky jsem na ní psala recenzi. Jinak mi Mystery psalo, že budou publikovat i předešlé díly a to je úžasné!!!!
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi Lucka z Mystery psala, že budou další díly a já jsem rozhodnutá si koupit od něj "Bez slitování".. Fakt super a ty dojmy, co z knihy mám, nejdou ani pořádně popsat ;-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)