čtvrtek 16. března 2017

Recenze - Becky Masterman - Boj se tmy







•Autor: Becky Masterman
Název: Boj se tmy
Originální název: Fear The Darkness
Nakladatelství: MOBA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 408









         Brigid Quinnová je bývalou agentkou FBI, ale vězte, že tak vůbec nevypadá. Pokud čekáte nějakou ženu po čtyřicítce, tak jste na omylu. Autorka přivádí na scénu ženu, která je v penzi, užívá si života se svým manželem Carlem a dvěma psy. Na svůj věk je ve skvělé formě, je to , jak jen to říct, postarší žena s bílým culíkem. (asi tak!) 
         S manželem žijí v domě, který jí pomohla zařídit její kamarádka (jediná! Je div, že ji má!) Mallory. 
Kdo si myslí, že je Brigid obyčejná důchodkyně, pletl by se. Je to dáma s vynikající fyzičkou a pohledem, kterým se vám dostane pod kůži a možná i do těch nejtajnějších zákoutí  vašeho myšlení.


        Jak to tak bývá, vše nemůže zůstat tak růžové, jak se zpočátku zdá. Není to tak dávno, co Brigid dala slib své umírající švagrové, že se postará o její dceru, když zemře. No a právě nadešel čas, kdy Brigid bude muset dostát svému slibu.
        A tak se v domě usidluje další obyvatel - Gemma-Kate. Vše vypadá skvěle, jsou jako jedna velká šťastná rodina, jak už jsem ale říkala, vše není tak růžové. A ani Gemma-Kate není žádný andílek. Jak by mohl andílek otrávit tetě milovaného psa? Žábou?! 

        Tímhle počinem začíná kolotoč divných událostí. Kdo otrávil kávu nemrznoucí směsí? A proč najednou Brigid trpí halucinacemi, motá se jí hlava a třesou se jí ruce? Teď! Když se pouští do vyšetřování smrti mladého Nielsena. Jeho smrt utonutím byla uzavřena jako nešťastná náhoda, ale něco tady nesedí.

        Brigid se musí poprat sama se sebou a osobou, která se ji pokouší otrávit. Nabízí se jedné a  logické řešení - Gemma-Kate! Ale je tomu skutečně tak? Musí poskládat důkazy, aby ji usvědčila...


Můj dojem:
        První polovina mě moc neoslovila, ale ve druhé části knihy se to slušně rozjelo! Přímo bolestné pro mě byly korekturské hrubky a překlepy! Jasně, stane se, že se sem tam nějaká chybička vloudí, ale tolik? Bylo toho na mě dost a čím víc jsem jich nacházela, tak tím víc jsem byla naštvaná, protože mi to kazilo samotný dojem z knihy.

        Sice jsem odhadla, kdo za tím vším stojí někde kolem poloviny knihy, ale to nebránilo skvělému dojmu, který mě zaplavil po dočtení. Zaradovala jsem se nad hlavní hrdinkou, která byla atypická tím, že to není mladá detektivka, ale paní v důchodovém věku. Je svérázná, sarkastická a skvělá po všech stránkách, protože je to něco jiného!

        Becky Masterman si pohrála s mými nervy a logickým uvažováním. Promyšlenost příběhu byla geniální a já nemůžu jinak, než jen chválit a chválit. Tahle kniha si podmaní nejednoho čtenáře a pokud jste, stejně jako já, nečetli první díl, nevadí. Návaznost je maximálně v osobním životě hlavní hrdinky, a to nekazí celkový dojem. Pokud máte rádi tenhle žánr, s chutí do toho! Myslím, že kniha je pro všechny milovníky detektivních zápletek.



78 %

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji nakladatelství MOBA 
Knihu můžete zakoupit na zde




Anotace:
        Bývalá agentka FBI Brigid Quinnová zažila psychopatů víc než dost. Chce nechat vše za sebou a vybudovat si v Tucsonu nový život s manželem, přáteli a klidnou prací soukromého očka. Po smrti švagrové se ujme sedmnáctileté neteře, která však začne projevovat nezdravý zájem o pitvání různorodé zvířeny. Brigid mezitím slíbí místnímu páru pomoc s vyšetřováním smrti jejich syna – ani to nakonec není tak snadné. Její dům přestává být útočištěm a všude jako by číhaly nové hrozby. Brigid neví, jestli může vůbec někomu věřit. Nebo je to jen tím, že se ďábel nastěhoval blíž?


6 komentářů:

  1. Zase chyby v textu? To je poslední dobou fakt na denním pořádku. Jsem nadšená, když se mi konečně dostane do ruky kniha bez chyb. No, budu to muset přežít, protože kniha na mě taky čeká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, někdy se to stane a je to tak nepatrný prvek, že ani neruší. Ale tady toho bylo už moc :-(
      Určitě to překousni, teď už tak nějak víš, do čeho jdeš. ;-)

      Vymazat
  2. Ano, stává se to teď poslední dobou často, u Omegy se mi i stává, že chtějí konkrétní příklady atd... Pěkná recenze, Soni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Omega chce i konkrétní příklady případných chyb v korekci :-)
      Díky, Míšul :-)

      Vymazat
  3. Když nepočítám to strašlivé množství chyb na prvních 50strankach byla ta Kniha překvapeni! Opravdu si me ziskala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zato tento titul jsem přehlížela, a teď mě díky Tobě celkem láká! Díky, Soni :) Ale s těmi chybami je to poslední dobou úplnej děs, je toho plno snad v každé knize. Jak píše Šárka, skoro zázrak, když se člověku dostane do ruky knížka bez překlepů a chyb, a nejvíce mě štvou ty do očí bijící hrubky... :/

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)