středa 15. března 2017

Recenze - Kay Hooper - Vysoká hra



•Autor: Kay Hooper
Název knihy: Vysoká hra
Originální název: Aces High
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Knihy Omega
Počet stran: 147



          Tahle malá jednohubka toho pro mne moc nenabízela. Anotace zněla velmi lákavě a já jsem se těšila na dobrý příběh, kterých jsem se zatím od Omegy měla možnost dočkat. Rozčarování přišlo již při rozbalení a bližším seznámení se s knihou. Knížka byla tak útloučká, že jsem si řekla, jak tam autorka mohla vměstnat to, co bylo uvedeno v anotaci?
A moment.. JEDENÁCTÝ díl série?? Ufff...
         Rozhodla jsem se, že tuto recenzi pojmu trošku jinak, než jste u mě zvyklí. 


         Vysoká hra v sobě nese prvky románu pro ženy, detektivní zápletky a také trochu erotiky. Příběh se odehrává v zábavním parku, kde se má uskutečnit jistá plánovaná operace jistých služeb. Byla jsem maličko zmatená, kdo kam vlastně patří, ale to mohlo být zapříčiněno mou nepozorností, protože mě zkrátka kniha nebavila. Asi na čtyřicáté straně jsem se zděsila, kolik mám poznámek a jak mě nažhavenost hlavních protagonistů štve.

         Hlavním hrdinou je nasvalený Skye Prescott, který mi přišel chvílemi jak zvíře, které se neumí ovládat a jediné čím myslí je... No, zkrátka, nechává se velmi ovlivnit svými pudy.
         Miluje Katrinu, se kterou již prožil před lety románek a neskončilo to zrovna nejlépe. Katrina nechce uvěřit, že ji stále miluje, je paličatá a odměřená. Ovšem, tady by se to dalo pochopit, protože její povaha může být dána tím, co Katrina prožila.

        Do této milostné zápletky se autorka snaží vměstnat i trochu toho napětí v podobě obávaného teroristy, jež si za svůj cíl vybral guvernéra a skupina agentů mu v tom má zabránit.


Můj dojem:
        Už ze samotné recenze, je jasné, že se mě kniha nezískala. Neříkám, že se to vůbec nedalo číst, ale... Zkrátka to nebylo nic pro mě, anebo na to nebyl ten správný čas? Šílela jsem z toho, jak si Skye bral všechno, co si chtěl vzít a nikoho se neptal. On byl ten Alfa samec a všichni a všechno muselo jít z cesty. 
        Omlouvám se, že jsem tak zaujatá, ale i s odstupem takřka týdne nemůžu na knihu pět chválu. Na Goodreads jsem napsala, že se tahle kniha číst dala, ale pro náročnějšího čtenáře to opravdu není. A za tím si stojím! Knihu jsem ohodnotila, jak jsem ohodnotila a nelituji toho. Nesedla mi, ale to neznamená, že se někomu nemůže líbit. Každý si to musí vyzkoušet sám.


43 %



Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji:

Knihu můžete zakoupit na jejich stránkách nebo na stránkách e-shopu Knihy Dobrovský




7 komentářů:

  1. Tak jsem ráda, že nejsem sama :) I to hodnocení máme skoro stejné :) Za mě aspirace na nejhorší knihu roku :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že jsem byla dost zklamaná.. Anotace zněla fakt výborně, a pak jsem si připadala jako Alenka v říši divů. Jsem ráda, že v tom nejsem sama ;-)

      Vymazat
    2. Rozhodně v tom nejsi sama. Mě Vysoká hra také hodně zklamala.

      Vymazat
    3. Musím říct, že jsem opravdu ráda za tvůj názor. Moc se totiž nelišíme. Vůbec mi kniha nesedla a to, že je vydán jedenáctý díl bez předešlých deseti (dobře, jeden předešlý díl vydán byl), mi vůbec nedává smysl... Ale třeba se kniha někomu zalíbí i bez těch zbylých dílů. :)

      Vymazat
    4. Přesně tak! Možná je to tím, že je kniha i starší, ale nevím. Někomu se třeba zalíbí, nebo i už zalíbila. :-)

      Vymazat
  2. Tak mě tedy tato kniha vůbec nelákala, ta obálka mi přijde hrozná, a vidím, že o nic nepřicházím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Omega mi tuto knihu měla taky poslat, ale balíček stále nikde. Podle anotace to měl být nabušený příběh, na který jsem se dost těšila a mrzelo mě, že balíček už asi nedorazí (asi ne mě zapomněli :D).
    Děkuji za Tvou upřímnou recenzi, alespoň vím, že jsem o nic nepřišla a bez této knihy se rozhodně obejdu. Mé hodnocení by bylo určitě hodně podobné. A že je to jedenáctý díl? To vážně? :D Asi mám mezery v přehledu.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)