neděle 12. března 2017

Unboxing 02_03/2017

Hezký nedělní den, čtenáři!



          Ještě jednou vás zdravím a omlouvám se za dlouhou pauzu. Celý týden jsem musela chodit do práce, a to mám horečky a nějak se z toho nemůžu vyhrabat. Po návratu domů (ještě, že to mám jen pár metrů...) jsem byla schopná jen padnout do postele a spát. Škola šla tenhle týden také stranou a dokonce i čtení, kterého jsem prostě nebyla schopná. 🙁


          Teď jsem nadopovaná prášky a donutila jsem se napsat aspoň Unboxing tohoto týdne. Rozbalovala jsem celkem dva balíčky. Ten první byl velkým potěšením, protože jsem vyhrála u Darči na blogu ( Daramegan ). 

          Druhý balíček nebyl žádným překvapením, ale překvapením pro mě byl mail, kterým mě oslovila Bára z nakladatelství Cosmopolis, které spadá pod nakladatelství Grada. Bára mi nabídla spolupráci právě s tímto nakladatelstvím a uznejte sami, že nešlo odmítnout!
S Bárou byla komunikace naprosto skvělá, je milá a vstřícná, a tak mi v poště přistál balíček rovnou se dvěma knihami, které vám nebudu muset představovat. 


Pojďme na to...

1. Balíček





Kate Hamer - Dívka v červeném kabátku


Carmel Wakefordová se ztratí své matce na místní dětské slavnosti. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat.

Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Když se pak z několika dnů života v nové rodině stávají celé týdny, Carmel zjišťuje, že tento muž věří, že má jakýsi zvláštní dar.

A zatímco se matka zoufale snaží najít svou dceru, Carmel se vydává na neobvyklou pouť, během níž je nucena položit si otázku, kdo je, a kým by se mohla stát.

Tato kniha je více než jen obyčejným thrillerem. Tím hlavním v celém příběhu není, kdo nebo proč něco udělal, ale to, jak matka i dcera svádějí boj se vzájemným odloučením a jak v sobě hledají sílu, aby to vše dokázaly snést.


2. Balíček






Robert Bryndza - Dívka v ledu

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život.
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti.
Dopadne ho dříve, než udeří znovu?


Robert Bryndza - Noční lov

Pokud tě někdo sleduje, jsi mrtvý….
Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji…







Navíc jsem jako dárek dostala krásnou magnetickou záložku ;-)
Ta se určitě bude hodit...







3. "Balíček"

Tentokrát se nejednalo o klasické rozbalování balíčku. Ale v knihovničce na Palmknihách mi přistály va recenzní výtisky od Mystery Press. Lucka byla tak hodná, že mi nahrála dvě knihy, a to jsem se jen ptala, jestli je nutné je číst obě, jestli se jedná o sérii. :-)
Jedná se o žhavou novinku tohoto nakladatelství a jejich loňský hit!


Gregg Loomis - Případ Pegasus


Tajemství zaváté prachem staletí může otřást samotnými základy církve.
Řád templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení.

Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna?

Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.


Gregg Loomis - Akta Julián


JAKÉ TAJEMSTVÍ SPOJUJE NACISTICKÉHO DŮSTOJNÍKA A ŘÍMSKÉHO CÍSAŘE?

Dona Huffa, blízkého přítele Langa Reillyho a bývalého agenta CIA, někdo brutálně zavraždil. Před svou smrtí se Don v Seville věnoval psaní knihy o důstojníkovi SS Ottovi Skorzenym. Je možné, že by někdo spáchal vraždu jen proto, aby jeho kniha nikdy nespatřila světlo světa? Lang je odhodlaný zjistit pravdu, a tak se vydává po stopách, které za sebou Huff při svém výzkumu zanechal.

Pátrání ho vyšle na zběsilou honičku po celé Evropě a Lang se postupně noří hlouběji a hlouběji do záhady, jejíž kořeny sahají do dob položení základů katolické církve. Ve Vatikánu nakonec objeví šokující tajemství, které se týká nejen druhé světové války, ale také bouřlivých časů římské říše.

Organizace, která se zbavila Langova přítele, však udělá cokoli, aby zabránila jeho odhalení. I kdyby měla obětovat další životy…



Já vím, je toho hodně, tak snad jsem vás tím moc nezahltila :-)
Mějte se krásně a vyhýbejte se bacilům!
S.

15 komentářů:

  1. Krásné knihy :) Na Dívku a Noční lov se taky chystám, tak jsem zvědavá na Tvoje recenze :) Tak ať se knihy líbí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Podle recenzí a ohlasů budou stát za to! ;-)

      Vymazat
  2. Krásné kousky, ať se líbí :-) Dívku v ledu a Noční lov jsem četla a čtení určitě stojí za to :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní kousky, přeji ať se pěkně čtou a také ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné kousky :) Nad Dívkou jsem taky uvažovala, ale zatím nevím, jestli do ní jít. Tak si určitě přečtu recenzi :) Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Šárko :-) Doufám, že Ti pak moje recenze pomůže v rozhodování ;-)

      Vymazat
  5. Bryndza se ti bude líbit, to je mo jasné :) A tu záložku ti závidím :D:D Sakra :D
    Jinak Dívku v červeném kabátku jsem již četla a psala i recenzi pro chrudimku. Já teda nadšená nebyla, bylo to takové nemastné neslané, ale o to více se těším na tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem na ně zvědavá... Ty jo a podle anotace vypadá Dívka víc než zajímavě. Tak uvidím, jak se bude líbit nebo ne. :-)

      Vymazat
  6. Pěkné přírůstky. :) Mně se tenhle týden také ozvali s Cosmopolisu, takže chápu, jak jsi byla nadšená z emailu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Je to vždycky radost, když se někdo zajímá o to, co děláme a třeba ho to i zaujme :-) Doufejme, že spolupráce bude výborná ;-)

      Vymazat
  7. To je balíčků! Knihy mi jsou povědomé, ale jen letmo. Budu se těšit na recenze. A gratuluji ke spolupráci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Četla jsem jen Dívku v ledu a ta u mě skončila tak trochu jako průměr, ale byla jsem černá ovce :D
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)