úterý 17. října 2017

Recenze: Catherine Doyle - Vendeta











•Autor: Catherine Doyle
Název: Vendeta
Originální název: Vendetta
Série: Krev za krev #1
(Blood for Blood #1)
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2017
Počet stran: 320
Žánr: YA










       
        Nakladatelství Baronet má slušně našlápnuto a vydává jednu skvělou knihu za druhou! Vendeta není výjimkou a tak máme před sebou první díl skvělé série.


        Bratři Falconeovi jsou sliční, mladí a vyzařuje z nich nebezpečí, po kterém snad každá dívka ve skrytu srdce dychtí. Nejedna z nás by odolala tajemství, které v sobě nosí a zvláště pak, pokud bychom věděly, že se o nás minimálně jeden z pěti bratrů zajímá. A je tak....

        Sofie Gracewellová žije na předměstí Chicaga, pracuje v bistru, kde se z ničeho nic
objeví dva z bratrů Falconeových. Přistěhovali se celkem nedávno, ale i za tak krátkou dobu se v poklidné oblasti začnou dít divné věci. Divné a snad nelegální?!

        Smysly bijí na poplach, aby Sofie zařadila zpátečku a držela se dál od jejich domu, od Nicoliho... Jenže jí nedá spát tajemství, jímž je celá jejich rodina opředena. Začíná se do toho všeho čím dál tím víc zaplétat a zjišťuje, že vlastně nechtěla vědět, jenže teď už VÍ!
Sofie zjišťuje, že tajemství rodiny Falconeů se týká i jí samotné. Všechny dílky skládačky do sebe zapadnou a ona už nemůže couvnout... Vítejte v Omertě!


Můj dojem:
         Opět tady máme sérii, která se řadí do žánru young adult, ale myslím si, že se zalíbí mnohým dívkám a ženám. Dávka romantiky a napětí se skvěle prolíná a je jasné, že tohle nemůže být "ničím novým", protože takových knih jsou stovky.
Přesto si myslím, že se Vendeta vryje (a dokonce už vryla) do podvědomí obrovského množství čtenářů/čtenářek.

        Série Krev za krev už ve svém názvu nese podtext toho, že se nebude jednat jen o jednoduchou zápletku, kde se dívka zamiluje do chlapce a bude řešit jen to, jestli ano a nebo raději ne?
Vendeta nám dává slušnou dávku napětí a nahlédnutí do světa mafie, i když je ten pohled dost možná zkreslený.

       
Řekla bych, že zde máme opět návykové čtení, kdy budeme netrpělivě vyhlížet další díly a malovat si obláčky a čekat na našeho nebezpečného mafiána.
        Tahle série slušně šlape na paty bratrům Royalovým. U mě zatím vede tahle série, která jen tak mimochodem vyšla u stejného nakladatelství, ale nechám se ještě překvapit dalšími díly série Krev za krev. Zkrátka si nemůžu nechat ujít další příběh o Sofie a bratrech Falconeových.

        Pokud vás v Papírové princezně štvaly otevřené konce, tak vás můžu maličko uklidnit, tahle kniha má konec jakž takž uzavřený, ale dává nám najevo, že to konec rozhodně není a my se můžeme jen dohadovat, o čem, že přesně bude další díl. A jak se Sofie rozhodne v milostném trojúhelníku, který už pomalu vznikal v prvním díle.

        Za mě má tahle kniha jasně palec nahoru a už mám chuť na další díly! 



85 %

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji 


Anotace:

         Strhující debutový román z temného podsvětí Chicaga!
Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí? A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí.

O autorce:

Catherine Doyle (*1990) vyrostla na západě Irska, v současnosti žije v Dublinu. Získala bakalářský titul z psychologie a magisterský titul z vydavatelské činnosti. Je autorkou trilogie Krev za krev, jež je popisována jako Romeo a Julie ve světě Kmotra. Příběh se odehrává v současném Chicagu, kde vyrůstala její matka. Už jako dítě měla Catherine bujnou představivost a pokládá za štěstí, že našla rozumný způsob, jak svou tendenci k vymýšlení příběhů ventilovat. Kromě sledování filmů, běhání a cestování si Catherine dle svých slov ráda dělá legraci ze svých dlouholetých přátel a žije převážně v noci.

9 komentářů:

  1. Papírovou princeznu jsem nečetla, ale Vendeta byla super, musím říct, že mě vážně bavila a rozhodně se chystám na další díl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vřele Ti doporučuji i Papírovou princeznu, stojí za přečtení a já jsem z ní byla nadšená. :-)

      Vymazat
  2. Super Soni, už si na ní budu muset taky udělat čas :-) :-) Těším se :-) Skvělá recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Veru! Určitě si na ní čas udělej, bude Tě bavit :-)

      Vymazat
  3. Povedená recenze :) Zrovna jsem si ji přinesla z knihovny a ty jsi mě teď nalákala tak, že bych se do ní nejraději pustila hned :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Sabi :-) Pusť se do ní a neodkládej to, jsem totiž strašně zvědavá, co na ni řekneš :-)

      Vymazat
  4. Super recenze! O knize jsem poprvé četla u Pinky, která měna knihu hodně navnadila.. No, měla bych se do ní rozhodně pustit ;)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)