pondělí 20. června 2016

Co jsem si nakoupila :-)

V pátek jsem si udělala radost. Koupila jsem si pár knižních novinek, na které jsem se těšila. Sice jsem si udělala trošku průvan v peněžence, ale ten pocit, když jsem doma dala do knihovny nové úlovky, tak ten mi to vynahradil. :-) A co že jsem si koupila?

 

Liane Moriarty - Zamilovaná hypnotizérka

Anotace:


Hypnoterapeutka Ellen se přes internet seznámí se sympatickým Patrickem a jejich vztah se od začátku vyvíjí až podezřele dobře. Když Ellen napadne, že by Patrick mohl být tím pravým, překvapí ji její milý nečekanou zprávou – už roky jej prý pronásleduje jeho expřítelkyně Saskia. Jenomže Ellen, kterou odjakživa zajímalo, co lidi vede k takovému chování, to neodradí, ba naopak. Popadne ji totiž zvláštní soutěživost a snaha dokázat, že ona je rozhodně lepší partie. Čím více toho o Saskii slyší, tím víc se s ní touží potkat. Netuší ovšem, že už se tak stalo – Saskia totiž už nějakou dobu k Ellen chodí pod falešným jménem jako klientka, protože se stále nedokáže od Patricka odpoutat, a tak se touží dozvědět všechno o ženě, která ji nahradila. Saskia proniká čím dál tím hlouběji do světa své terapeutky a působí jí také čím dál větší problémy. Neškodné zprávy a „náhodná“ setkání v restauracích jsou jí brzy málo. Jaké hranice je Saskia schopná překročit, aby dosáhla svého?

Od Liane Moriarty jsem zatím četla jen Manželovo tajemství. Kniha se mi líbila, také styl autorčina psaní, takže jsem velmi zvědavá na Hyponotizérku...




Sandra Brown - Reportér



Anotace


Dawson Scott, uznávaný reportér, se právě vrátil z Afghánistánu a doslýchá se od svého informátora z FBI, že se objevily nové informace o případu, který začal už před čtyřiceti lety. Ví, že by z toho mohla být mimořádná reportáž, a když začne zkoumat okolnosti, upoutá ho mladá vdova Amelia, která je s tímto spjatá. Pak je zavražděna chůva jejích dvou malých synů a dochází k zásadnímu obratu. Dawson se pouští po stopě unikající zločinecké dvojice a odhaluje překvapivá tajemství... Napínavý i vášnivý román je příběhem o lžích, které říkáme sami sobě, abychom přežili, a o nemožnosti skutečně uniknout vlastní minulosti.

Reportéra jsem tam prostě nemohla nechat! :-D Sandra Brown je jedna z autorů, která mě dosud nikdy nezklamala, takže Reportér byl jasnou volbou. 

Alexandra Potter - Láska z Paříže





Anotace:

Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí. Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže s dvojí misí: 1. zapomenout na čerstvé zklamání v lásce; 2. morálně podpořit kamarádku Harriet, co má samoty už plné zuby. Paříž ji vtáhne do svého kouzla hned první večer a Ruby už ví, že sem nepřijela náhodou. Osud ji zavedl do Paříže, aby odhalila jedno velké rodinné tajemství. Čeká ji klopýtání po pařížských uličkách i bulvárech, pátrání ji zavede až do Provence, ale nakonec je klíčem k záhadě něco úplně obyčejného. Velký plyšový medvěd, který jde do aukce. Co na tom, že se vyvolávací cena vyšplhá na patnáct tisíc euro? Ruby nic nezastaví. Pro lásku by obětovala všechno. Dávní milenci čekali příliš dlouho. Čeká i jedna stará paní s rodinou. Ale je tu i jeden válečný veterán, co celý život čeká na osudový telefonát. Tato magická, romantická komedie (nominována na cenu ROmantic Novel of the Year Award - RONA) pocházející z pera úspěšné spisovatelky Alexandry Potter, je určena všem dívkám a ženám, které kdy snily o zářících světlech Paříže a o lásce, která vydrží po celý život...

Láska z Paříže...Tak ta mě dostala obálkou a anotací. Obálka je přímo umělecké dílo, úžasná na dotek a prostě...působí na mě strašně hezky. :-)

2 komentáře:

  1. Moc pěkné knihy, Zamilovaná hypnotizérka trůní i na mé poličce v knihovničce :)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)