úterý 28. června 2016

Letní wishlist

Krásný úterní den všem!

Na každém rohu se teď setkávám s letním wishlistem, a tak jsem si řekla, že se také pochlubím, co bych chtěla o prázdninách zvládnout přečíst, :-)
Teď jsem neměla moc čas na čtení, doma jsme mírně rekonstruovali a já místo večera u dobré knihy, trávila den v práci a uklízením... Ale po pravdě jsem ani do pátku neměla moc náladu na čtení, protože jsem čekala na verdikt přijímací komise....a tak tradá! Jsem studentem magisterského studia...ufff! Nervozita opadla, úklid je za mnou a já jsem se opět vrhla do čtení.
Tak a teď se pojďme podívat, jaké knihy mám vyhlédnuté. ;-)



Jako první tady máme: Jojo Moyesová - Jeden plus jedna



Anotace: Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové.
Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…

Od Jojo Moyesové jsem ještě nic nečetla, ale všechny její knihy mají úžasné recenze a tahle mi padla do oka hned z několika důvodů... :-)

Renée Knight - Dokonalý cizinec


Anotace: Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý.
Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo...

U Dokonalého cizince mě dostala anotace! Tuhle knížku prostě musím mít a jsem zvědavá, jak tohle všechno dopadne a hlavně, jak na mne kniha zapůsobí, protože už na obálce je napsáno, že tato kniha je nutností pro fanoušky Zmizelé a Dívky ve vlaku... Obě dvě knihy jsem četla, Dívka ve vlaku mě sice vytáčela, ale v závěru jsem jí také přišla na chuť. :-)



Teresa Driscollová - Dárek na rozloučenou


Anotace: Melissa dostane v den svých pětadvacátých narozenin nezvyklý dárek – deník, který si její matka psala, když umírala na rakovinu. Kniha je plná receptů, vyprávění a rad, ale také nepříjemných faktů, o nichž Melissa doposud neměla ani potuchy. A tak zatímco se včera ještě nemohla rozhodnout, zda přijme místo v bulvárních novinách a zda se rozejde s přítelem, dnes její mysl zaměstnává vědomí, že po matce možná zdědila smrtelnou genetickou chorobu a že její otec jejím biologickým otcem vlastně být nemusí…

Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce.

Krásná obálka, pěkná anotace, co víc dodat? Asi jen to, že při nejbližší příležitosti si ji koupím!


Cecilie Enger - Matčiny dary


Anotace:Když Ceciliina matka skončí v důsledku zákeřné Alzheimerovy choroby v pečovatelském ústavu, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale také dostala. A ke každému dárku se váže životní příběh nějakého člověka. Tyto seznamy jsou pro Cecilii určitým vodítkem pro sepsání rodinné historie od konce 19. století až po současnost…
Jedinečná kniha, která se stala v Norsku bestsellerem, je úžasnou cestou časem i obrazem jedné neobyčejné rodiny.

Rodinná tajemství mě vždycky lákala a zajímala... Jsem na tuhle krásku moc zvědavá! :-)


Laurelin Paigeová - Závislá na Tobě


Anotace: Alayna má budoucnost pevně naplánovanou. S vysokoškolským diplomem v hrsti už nebude muset dělat barmanku v nočním klubu a hlavně se vyhne pokušení propadnout některému z pohledných mužů, co sem chodí. Alayně se totiž láska pokaždé vymkne z ruky, a ta poslední dokonce vyústila v obvinění ze stalkingu. Když k jejímu baru zamíří Hudson Pierce a je jasné, že jeho jediným cílem je dostat ji do své postele, Alaynu ani nenapadne mu to dovolit. Pak jí ale Hudson nabídne pozici, kterou nedokáže odmítnout, a jeho smyslná blízkost a neskrývaná touha jsou najednou víc, než dokáže zvládnout.

Jedna erotická romance na letní večery.. Líbí se mi obálka a anotace nevypadá špatně, tak uvidíme, co z toho bude. :-)


Tak, to by pro dnešek bylo všechno, i tak, když to sečtu, tak je to díra do financí pořádná. Ale na druhou stranu zatím si můžu určovat já, co budu číst, od září budu muset přidat i jinou literaturu... :-)

Četl jste někdo nějakou z těchto knih? Nebo mi doporučíte něco jiného nebo něco přidat? :-) Jsem zvědavá na vaše názory... Hezký den. :-)

13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, to je dobrý výběr. Ty erotické mě teda dost lákají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že druhý díl už je v předprodeji, takže do toho asi jdu co nejdříve. :-)

      Vymazat
  3. Jé první dvě mám taky na seznamu a ta erotická pořád po ní pokukuju, ale nevím, asi počkám na recenzi, hezké čtení!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jeden plus jedna si musím také přečíst, knížky od Jojo Moyes jsou skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem neměla tu čest, abych si nějakou knihu od ní přečetla. Těším se na Jeden plus jedna :-)

      Vymazat
  5. Na Dokonalého cizince jsem pasala pro Dobré knihy recenzi a je to úžasná kniha, jen doporučuji :)Úplně nečekaný konec a ta zápletka je super :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  6. Na knížku Jeden plus jedna se také chystám, ráda bych si ji pořídila do své sbírky od Jojo. Její knížky jsou vážně super! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, ten Darek na rozloucenou jsem cetla moc moc doporucuji;) Jinak jakou mas knihovnu? Ja tedka vybiram novou, tak hledam inspiraci. Zatim u me vede tato - https://www.nabytek-bmark.cz/kancelarske-police-a-regaly/regal-policovy-grenada-g14-latte.html

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)