úterý 9. srpna 2016

Recenze - Kůzlátka

          Když jsem si všimla recenzního konkurzu na knihu Kůzlátka, tak jsem neodolala a přihlásila jsem se. :-) Hned jsem si vzpomněla na neteř, které bych to mohla přečíst, a také na malého pišišvora, se kterým jsme si zatím ještě nepotykali. :-)



         Teď ale ke knize!



Autor - Rázusová-Martáková, Mária; Blažková, Jaroslava
Ilustrátor - Král, Vladimír
Nakladatelství - Portál
Počet stran / vazba - 48 / Pevná
Rok vydání - 2016 

           Anotace: Dvě pohádky o kůzlátkách spojené do jedné knihy: „Pohádka o kůzlátkách, ale poslušných“ a „Pohádka o kůzlátkách, ale neposlušných“.
Známou pohádku o neposlušných kůzlátkách převyprávěla Mária Rázusová-Martáková, Jaroslava Blažková vymyslela pohádku o poslušných kůzlátkách, která se hloupému vlkovi vysmějí, a za jejich poslušnost se jim dostane zasloužené odměny. Obě pohádky jsou filigránsky spojené do jednoho svazku, který lze číst z obou stran. Půvab knížky podtrhují osobité ilustrace vynikajícího slovenského ilustrátora Vladimíra Krále.


          Recenze: Kniha kůzlátka v sobě ukrývá dva příběhy. Jeden o poslušných kůzlátkách a druhý o neposlušných kůzlatech. Příběh je takový, jako ho všichni známe. Maminka Koza odchází na trh a nechává své neposedné děti doma samotné. Klade jim na srdce, aby byla hodná a nikomu cizímu neotvírala. Ale jak tedy poznají maminku? Přeci písničkou... Jenže! Vlk, který má strašlivý hlad všechno slyší a snaží se zapamatovat písničku, kterou maminka Koza svým dětem zpívala. Kůzlátka nejsou hloupá a vlka poznají. A tak hodná kůzlátka nedojdou k žádné úhoně a spokojené skotačí s maminkou. 




          Co ale neposlušná kůzlátka? Jak to s nimi dopadne? Maminka jim sice říkala, aby nikomu neotvírala, ale když vlk byl filuta a nechal si upilovat jazyk a teď má hlásek jako maminka.. Má snad bráška pravdu, že nemají otvírat? Co s nimi může vlk provést a jak je maminka zachrání? To zjistíte po přečtení tohoto příběhu! 



 



















          Můj dojem: Mně i neteři se kniha velmi líbila! Je hezky graficky zpracována a podle mého názoru je pro děti i poučná. V knize poznají, že mají poslouchat maminku, aby se jim nic nestalo, protože když ji neposlechnou, může se přeci jen něco přihodit. Je hezké, že je kniha oboustranná a děti baví ji otáčet sem a tam.. "A proč tady má maminka vlasy a tady ne? A proč tady má vlk brýle? Týýý jo, ten má zuby, ještě, že ty kůzlátka nepokousal!" Zkrátka, jestli chcete svým dětem nebo známým koupit knihu, kterou sice znají, tak do toho jděte! Potěšíte je! Kniha je vážně moc hezká a vtipná. :-)
  


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji PORTÁLU.CZ 
Knihu můžete zakoupit ZDE 

8 komentářů:

  1. Pěkná recenze, kůzlátka se nikdy neomrzí.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Přesně, líbí se pořád a obrázky jsou také super!

      Vymazat
  2. Ty obrázky jsou kouzelné! Já četla Žirafia mama a iné rozpravky a to je skoro to samé :) Pěkná recenze :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Katy. :-) Přesně, obrázky jsou úžasné a o to v těchto knihách jde. ;-)

      Vymazat
  3. Taky mám někdy chuť si dát nějakou knížku pro děti, byť ji momentálně není komu předčítat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem štěstí, že byla neteř poruce :-) Ale i já sama jsem si to užila!

      Vymazat
  4. Ilustrace jsou opravdu nádherné, už jen kvůli nim by pohádka stála za hřích.:) Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Grafická úprava knihy je vážně moc hezká. :-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)