pondělí 31. října 2016

Unboxing! říjen 2016/3

Hezký začátek týdne, vlastně - skoro i nového měsíce :-)



          Dnes mi přišel očekávaný balíček od METAFORY. Balíček byl trochu větší, protože obsahoval jeden recenzní výtisk a k tomu dvě knihy do soutěže. :-)

Pojďme rovnou na věc...





Kathleen Tessarová - Sběratelka parfémů
Anotace: Dva životy, dvě ženy, současnost i minulost v Paříži, ztracené tajemství vepsané v parfémech… Nedávno provdaná Grace Munroeová nezapadá do společenské smetánky Londýna padesátých let, manželství se moc nedaří a sama je nespokojená. Najednou obdrží dopis z právnické kanceláře. Má přijet do Paříže, kde na ni čeká dědictví. Potíž je však v tom, že o žádné Evě d´Orseyové, která jí odkazuje nemalý majetek, nikdy neslyšela. Pátrání po její totožnosti zavede Grace o celá desetiletí zpět, do New Yorku, Monte Carla, Paříže a Londýna dvacátých let. Pozvolna odkrývá záhadu geniálního tvůrce parfémů a jeho múzy, jíž se kdysi stala právě Eva. Ve třech jedinečných vůních se vášnivý parfumér pokusil zachytit celou její bytost, její esenci, a učinil ji tak nesmrtelnou. Příběh Evy d´Orseyové nadobro změní Gracin život – je nucena si vybrat zda bude žít podle očekávání společnosti nebo půjde svou vlastní cestou. Nezapomenutelné vyprávění je hlubokou sondou do komplikované a obsedantní lásky mezi múzou a umělcem, výpovědí o obrovské síle vzpomínek a moci vůní.


Doufám, že jsem si vybrala správně!
Těším se na knihu plnou vůní a vzpomínek...
Četl jste už někdo tuto knihu? 
Jaké jsou vaše dojmy?

Mějte hezký týden a vůbec od zítřka krásný listopad...můj oblíbený. ;-) 

9 komentářů:

  1. Knížka vypadá zajímavě. Těším se na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá zajímavě. Těším se na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem o knize uvažovala, ale nakonec jsem se rozhodla pro Milence a nepřátele a jsem více než spokojená. :) Snad bude Sběratelka parfémů stejně tak dobrá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :-) Mě zaujala na první pohled, tak doufám, že nezklame :-)

      Vymazat
  4. Kniha vypadá lákavě, přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)