neděle 20. srpna 2017

Recenze: Erin Watt - Prokletý princ

















•Autor: Erin Watt
•Název: Prokletý princ
•Originální název: Broken Princ
•Nakladatelství: Baronet
•Rok vydání: 2017
•Počet stran: 320







        Ella: "Utíkám od Royalových, protože jsem přistihla Reeda s Brook v posteli. S Brook... Je mi z nich špatně, jak jen to mohli udělat? Jak MI to mohl udělat? Spát s přítelkyní svého otce! Jsem rozhodnutá odjet jak nejdál to půjde a nikdy se nevrátit. Budu žít tak, jak jsem žila dosud, o sebe se dokážu postarat."

       Reed: "Můžu se zbláznit strachem, protože netuším, kam mohla Ella zmizet! Brook to na mě navlékla, nečekal jsem ji. Skoncoval jsem s ní a byl jsem totální idiot, že jsem si s ní kdy začal. Jenže jsem si myslel, že ublížím tátovi..."


        Opět se ocitáme u Royalů a potýkáme se s problémy této rodiny. Ella je na útěku a Reed řeší starosti ve škole, doma a s Ellou. Bratři s Reedem nemluví, protože mu zazlívají útěk Elly. Vědí, že spal s Brook. Teď navíc musí řešit i to, že Brook čeká...čeká dítě. Jeho to přeci být nemůže! To ne! 

        Jelikož je Reed zoufalý z útěku Elly, uzavře s Brook nesmyslnou dohodu - přimluví se u otce, aby vzal Brook zpátky. Na oplátku Brook nic neřekne Elle, i když teď už je to trošku bezpředmětné. 

        Callum opět využívá detektiva, aby Ellu našel a přivedl ji zpět. A tak se ocitá zpět v domě, kde jsou vztahy snad ještě horší, než po jejím prvním příjezdu. S Reedem nikdo nemluví, dávají mu všechno pěkně sežrat. Astor Parkem se šíří drby a nikdo se neštítí ničeho.

        Reed a Ella řeší jejich vztah, oba si uvědomují destrukční důsledky jejich vztahu, ale je to silnější než oni. Oba dva se musí vypořádat se spoustou problémů, nejen doma a ve škole. 
         Nástrahy zbohatlých dětiček číhají všude a neštítí se opravdu ničeho. Brook čeká dítě, Ellina macecha je mrcha a Easton taky potřebuje pomoc.



Můj dojem:

        Druhý díl rozhodně nezaostává za tím prvním, jak tomu občas bývá. Prokletý princ je opět svižná kniha, kde má děj spád. Svižné tempo a touha po vědění vás donutí číst, dokud nedojdete na poslední stranu. Pak ovšem čtenář čeká obrovské rozčarování z toho, že musí čekat do poloviny září na poslední díl. 

        Erin Watt se vytáhla a zabrnkala na nervy nejedné romantičce. Tahle young adult kniha totiž není jen pro YA čtenáře, jak jsem již předesílala v recenzi na  Papírovou princeznu , opět je to kniha, kterou si oblíbí široké publikum. 

        Druhý díl série je nutnost a třetí nedočkavě očekáváme. I když je to příběh, kde je spousta klišé, neubírá to tomu na jeho kouzle a žádanosti. 
        Tentokrát jsou kapitoly rozděleny mezi dva hlavní hrdiny. Příběh je tedy vyprávěn z pohledu Reeda a Elly. Mně se to líbilo a byla jsem spokojená, že vím, jak to vidí oba dva, každý z jiného úhlu pohledu.

       Mně nezbývá než dodat, že jsem byla spokojená a rozhodně se těším na poslední díl, který jsem si, jen tak mimochodem, už objednala na stránkách nakladatelství Baronet.


97 %

Knihu jsem si kupovala sama u nakladatelství:




Anotace:

        Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.

       To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.

Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.

Možná má pravdu.

   Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.

4 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Taky se na knihu chystám, tak až vyjde čas jdu na ní :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Doufám, že se Ti bude líbit. Měj se krásně. :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Tahle série mě hodně láká, zrovna vyhlížím, kdy mi přijde první díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Sabi. :-) Myslím, že se Ti bude líbit a už se těším na Tvé dojmy. ;-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)