středa 9. srpna 2017

Recenze: Kristen Orlando - Mé jméno je nikdo





・Autor: Kristen Orlando
・Název: Mé jméno je Nikdo
・Originální název: You Don't Know My Name 
・Nakladatelstvi: Mystery Press
・Rok vydání: 2017
・Počet stran: 304




Už odmalička mě rodiče trénovali, učili mě boji, umím zacházet s jakoukoliv zbraní. Stěhovali jsme se tolikrát, že už to snad ani nedokážu spočítat. Jediné, co se nemění, je moje křestní
jméno. Jmenuji se Reagan. Reagan Elizabeth Hillisová, občas si to musím zopakovat, abych nezapomněla, kdo skutečně jsem. 

Teď mám konečně přátele. Zůstáváme totiž už poměrně dlouho na jednom místě, ne že by mi to vadilo. Líbí se mi tady a jsem spokojená, nechci zase z minuty na minutu měnit identitu a učit se další vymyšlený životopis. 

Jistě se ptáte, proč se tak často stěhujeme a rodiče mě trénují v krav maze a střelbě. Moji rodiče jsou Černí andělé, to je organizace ještě tajnější, než CIA. Dokonce ani prezident USA si není existencí Černých andělů jistý, něco tuší, ale jistotu nemá, a tak se radši tváří, že nic neví. 

Mít za rodiče Černé anděly znamená, že i já jsem předurčena k tomu stát se Černým andělem. 

Jenže, co když chci normální život? Manžela a děti, domek a klid. Nechci, aby moje dítě žilo ve strachu a pořádně nevědělo, kdo je. 

Ne všechno je ale tak, jak jsem si představovala. Po neskutečné hádce s rodiči, kdy jsem jim vlastně oznámila, že se nechci stát Černým andělem, a to přesně z těch důvodu, které jsem vám už vyjmenoval, se vydali na akci. Akce se ovšem nevydařila a stalo se něco, co mě donutilo stát se Černým andělem - chtěli mě unést a když se jim to nepodařilo, tak unesli mé rodiče. 

Tak jsem tady! Vycvičená k boji. Prý mám nadání, které by bylo škoda promrhat. Proto jsem se vydala zachránit rodiče a stala jsem se Černým andělem. 


Můj dojem:
Už, když jsem tuhle knížku dostala, tak jsem tušila, že to bude stát za to! Mystery Press totiž vydává jen samé pecky a ani tentokrát tomu nebylo jinak. 

I když tato kniha žánrově určena spíše mladším čtenářům, tak si myslím, že přijde k chuti i věkově odlišné kategorii, než je YA. 

Knížka je opravdu hodně čtivá, už od prvních stran hodně baví. Kapitoly jsou dobré rozvržené a konec zůstává otevřený, samozřejmě v tom nejméně vhodném okamžiku. 

Já jsem byla naprosto spokojená a nadšená že této špionážní tematiky, protože tu jsem zatím v žánru YA moc nenašla. Nepovažuji se za znalce, možná mi někdo z vás řekne, že jsem sto let za opicemi a taková knížka už dávno vyšla. :-)

"Mé jméno je Nikdo" má rozhodně moje doporučení! A obrovská gratulace Mystery Pressu za další skvělý výběr série. 



93 %

Za poskytnutí této knihy děkuji 



Anotace:
BOJOVNICE. LHÁŘKA. STUDENTKA. ŠPIONKA.

Sedmnáctiletá Reagan Elizabeth Hillisová je zvyklá přes noc měnit identitu, lhát všem přátelům, které kdy měla, a odehnat každého, kdo by se jí snad dostal příliš blízko k tělu.

Reagan je od dětství cvičená v boji na život a na smrt a umí bravurně zacházet s jakoukoli zbraní, protože se od ní očekává, že půjde ve stopách rodičů a rozšíří řady nejmocnější tajné služby na světě, Černých andělů.

Zamilovat se do kluka od vedle rozhodně neměla v plánu. Nyní se musí rozhodnout, jestli využije své obrovské předpoklady a vrhne se do života plného nebezpečí, pro který byla vychována, nebo poslechne srdce a zvolí existenci obyčejného člověka, po níž vždycky toužila.

Když jí ale nepřátelé unesou rodiče, jde rozhodování stranou. Reagan velice rychle zjistí, jak moc se ostrá akce liší od výcviku, a jestli se může spolehnout na lidi kolem sebe. Zvlášť na ty, kterým dosud musela lhát.

Zoufalá a vyděšená v sobě musí najít Černého anděla…

4 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Knihu jsem četla a také se mi velmi líbila :) Už aby byl další díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Sabi. Přesně tak, už bych ráda věděla, jak to bude dál. :-)

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, překvapivě dobré, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Míšul. Překvapilo mě, jak moc se mi to líbilo ;-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)