neděle 21. srpna 2016

RECENZE - Dohoda s láskou

R. L. Mathewsonová - Dohoda s láskou

Když pan Božský hledá slečnu Dokonalou...

Autor: R. L. Mathewsonová
Název: Dohoda s láskou - Když pan Božský hledá slečnu Dokonalou 
Originální název: Perfection 
Nakladatekství: Mladá Fronta
Rok vydání: 2016
Počet stran: 248


          Anotace: Zoe už se dávno smířila s tím, že se jí smůla lepí na paty. Takže když přijde o práci a s jejím životem to začne jít z kopce, nečeká ani, že by se to mělo zlomit. Nemá co ztratit, a tak přistoupí na návrh svého nemožného souseda a uzavře s ním dohodu. Nezávaznou a takovou, která prospěje jim oběma a nikomu neublíží.
Jako většina Bradfordů má i Trevor slabost pro jídlo, a nejen pro ně... Jenže chce dokonalou ženu a ze svých požadavků nehodlá slevit. Když si ke své hrůze uvědomí, že se mu myšlenky podezřele často stáčí k jeho baculaté sousedce, poněkud zneklidní.
Pekelní sousedé! Úspěšná romantická série o sousedech na zabití!


Recenze: Také to určitě znáte! Den, který by se dal do kalendáře vyznačit velkým černým vykřičníkem! Ten den, kdy se vám zkrátka nic nevede... A přesně v tuhle chvíli se setkáváme se Zoe, hlavní hrdinkou této knihy.
Zoe je mladá žena, kterou její arogantní šéf propustil z práce a ona hloupá si myslela, že by jí mohl naopak pogratulovat a možná zvýšit i plat, když už přišla na to, že jeho ženuška firmu okrádá! Copak je vážně tak hloupá a naivní? Sakra! Co si teď počne? Bez práce, rozbité auto a jestli se nebude hned snažit o nové zaměstnání, tak bude i bez bytu. Fajn, hezky popořádku... Když už má Zoe den blbec, rozhodne se, že si den aspoň trošku zpříjemní a objedná si pizzu se vším všudy, co na tom, že by měla šetřit. Musí si udělat trochu radost.
Jak je možné, že Trevorovi došlo jídlo? A on má zrovna takový hlad... Co byste udělali na Trevorově místě, kdyby vám u dveří zazvonila donášková služba s tak voňavým jídlem? Jeho oplácané sousedce chybět nebude.
Zoe je ideální nájemnice. Není hlučná, nestěžuje si a byla ochotná souhlasit se všemi podmínkami, které si Trevor vymyslel. Neřeší, když jí její otravný soused pošlape rohožku bahnem, vyplácá zbytek pracího prášku nebo vyhodí ještě mokré prádlo ze sušičky jen proto, aby tam mohl hodit svoje trenýrky. Ale co je moc, to je moc! Její pizzu jí už brát nebude! Ne v den, kdy jí potřebuje! Zoe napochoduje na Trevora a je v pěkné ráži, raději by si s ní neměl zahrávat. Pohádají se a Trevor řekne tu nejhorší věc, jakou může muž ženě říct! Že je tlustá!
  Ne že by Zoe nevěděla, že má pár kilo navíc, ale zrovna on jí tohle říkat nemusel! Svého činu okamžitě lituje, ale to už Zoe odkráčela k sobě do bytu, a tak se jí snaží omluvit aspoň přes zeď. Postupem času se z Trevora a Zoe stávají přátelé. Trevor pomůže Zoe sehnat práci u svého strýce ve firmě, kde se seznamuje s celou Bradfordovic rodinou. Všichni jsou tak trochu blázni a jejich apetit nemá hranic. Zoe navíc uklízí u Trevora doma a připravuje mu obědy do práce. Ne že by uměla nějak vařit, ale sendvič ještě zvládne.
Proč najednou Trevor tak často myslí na Zoe? není to jen tím, že docela dost zhubla a její zadeček je prostě k nakousnutí? Vždyť vůbec nesplňuje jeho standardy! Není to sexy ženská, tak akorát vysoká, štíhlá, žena s velkou rodinou, prostě to není vůbec jeho typ! Musí se s tím nějak vypořádat a přestat na ní myslet.
Zoe se s ubývajícími kily vrací sebevědomí, a tak se rozhodne, že je načase něco udělat s pětiletou pauzou bez sexu! Nakoupí si sexy oblečení - není ten výstřih přeci jen moc? - a vyrazí do baru. Po pár drincích se jí zdá možnost sexu na jednu noc přijatelnější a začne se porozhlížet po pomyslné kořisti. Co tam ale dělá Trevor a proč si přisedl k ní a děsí všechny potencionální nápadníky? Trevor dostal skvělý nápad jak ze sebe dostat tu touhu po Zoe a vlastně tím zabijí dvě mouchy jednou ranou! Zoe bude mít nezávazný sex, on také a nemusí se o nic starat. Doladí podmínky své dohody a jejich přátelství s benefity může začít...
Ani jeden se nesmí do toho druhého zamilovat! Jde jen o sex o nic víc! Jakmile si najde jeden nebi druhý někoho, s kým by chtěli navázat vztah, řeknou si to a ukončí se tím jejich dohoda! Co když ale ani jeden dohodu ukončit nechce? Proč Trevor ze sebe nemůže dostat tu touhu po Zoe, nemůže se jí nabažit a uvědomuje si, že odmítá ženy, o kterých si původně myslel, že jsou pro něj ty pravé?
Zoe se její dieta vymkla z rukou, hladoví a nějak si pochroumala žaludek. Jakmile se nají, hned všechno vyzvrací. Pořád jej jí špatně, točí se jí hlava a kvůli radikálnímu úbytku váhy jí vynechala i perioda. Tohle už není normální! Trevor se o ní začíná bát, ale oba tuší, že by jejich dohodu měli ukončit dřív, něž bude pozdě... Ale chtějí to vůbec skončit?


          Můj dojem: Zdá se vám to jako příběh, který je tak trochu propletenina Pretty woman, Popelky a padesáti odstínů? Možná! Ale sakra wow! Sedm hodin v kuse? Chci toho chlapa sehnat! :-D R. L. Mathewsonová napsala skvělou knihu, podle mého názoru je to super oddechovka propletená láskou, sexem a tak trochu i realitou. Je přeci naprosto normální, že si necháváme utéct přímo před nosem něco, co nám za to stojí a přijdeme na to až potom, co to ztratíme. 
          Dohoda s láskou je možná ohraný příběh, ale myslím, že za to stojí. Příběh je podán s nadsázkou, je vtipný a mě vtáhl do děje natolik, že jsem ho přečetla za dva dny. A musím uznat, že některé situace byly jako vystřižené z reálného života. :-) Za mě je to jasně plný počet hvězdiček a vřele vám tuto knihu doporučuji. 

Za poskytnutí tohoto recenzního výtisku děkuji nakladatelství Mladá fronta 
Knihu můžete zakoupit ZDE 


2 komentáře:

  1. Soni, tak to se na knihu moc těším, ale u mě ještě chvilku musí počkat než na ni dojde řada. Moc pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Marcel. :-) Určitě nebudeš litovat, je vážně moc hezká! :-)

      Vymazat

Díky za Tvůj komentář :-)