pátek 18. srpna 2017

Recenze: Erin Watt - Papírová princezna

•Autor: Erin Watt
•Název: Papírová princezna
•Originální název: Paper Princess
•Nakladatelství: Baronet
•Rok vydání: květen 2017
•Počet stran: 310






Papírová princezna 

        Každý z vás jistojistě četl, popřípadě slyšel, o Elle Harperové. Sedmnáctileté dívce, která se protlouká životem jak se dá, ale vše dělá proto, aby jednoho dne mohla žít tak, jak si vysnila.


        Ella žije sama, maminka jí před pár lety zemřela a ona se od té doby živí jako striptérka. Využívá maminčiných dokladů, protože je logické, že tak mladá dívka se nemůže legálně živit touto, ehm, "profesí".

        Najednou se Elle obrátí život naruby! Ve škole se objeví jakýsi chlápek a tvrdí, že je jejím opatrovníkem. Copak je to možné? Tvrdí, že znal Steva - otce Elly a dokonce to byl jeho společník. 


Přes noc se z Elly stává člen rodiny Royalů. 


        Callum Royal je možná otec, ale "hlavou rodiny" jsou zde jeho synové. Gideon, Reed, Easton, a dvojčata Sawyer a Sebastian. Poté, co Gid odešel na vysokou, se kápo mezi bratry stal Reed a nikdo bez jeho souhlasu nic neudělá. To platí nejen doma, ale i ve škole. Royalové vládnou Astor Parku - oni jsou zákon. 


         Ella to nemá jednoduché, bratři Royalové jí dávají dost najevo, že není vítaná a ve škole tomu není jinak. I když Reed nedal přímo povel k tomu, aby Elle dělali za života peklo, tak se najde pár jedinců, kteří se toho rádi zhostí ze své vlastní vůle. 

        Ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá... Ella je krásná dívka a má ráda život, snaží se na Astoru přežít, najít si přátele a jejím hlavním cílem je vysoká. Ona to tam ty dva roky vydrží, ať si povídají, co chtějí, má je na háku. Díky Val, kterou potkala na večírku, je teď všechno snazší. S kamarádkou je vždycky líp, no ne?

       Ne vše je na první pohled, jak se zdá a nic není černobílé- Ella si musí vydobýt své místo nejen na Astoru, v rodině, ale i v lásce a není to pro ni vůbec jednoduché. Jenže tahle dívka se tak snadno nevzdává.



Můj dojem:

        Erin Watt pro čtenáře nachystala velmi čtiví příběh. Kniha má spád, je svižná a čte se téměř sama. První díl jsem přečetla za jediný den a neměla jsem s tím nejmenší problém. 

        Příběh je možná klišoidní, ale přiznejme si, že někdy nemáme chuť na knihy, kde neustále zapojujeme mozkové buňky. Někdy potřebujeme knihy, jako je tahle, kdy si jen užíváme slova plynoucí za sebou a nějaké to klišé je nám úplně, ale úplně jedno. 

       Ella je hrdinka, která má všechno, o čem si my, obyčejné smrtelnice, můžeme nechat jen zdát. Je štíhlá, blond s dokonalou pletí - klišé, ano! Ale promíjíme.
       Reed a ostatní Royalové jsou chlapci, kteří vzruší dívku už jen pouhým pohledem. Jsou sexy, nebezpeční a chytří. Je to vražedná kombinace a každá z nás by podlehla, takže opět se v tomhle příběhu ztratí jedno velké klišé. 

       Chceme příběhy o Popelce, kterak ke štěstí přišla, vzala si sličného a bohatého prince a žili šťastně až do smrti. Proto si myslím, že je téměř pro každou dívku a ženu tahle kniha nutností. 
Tihle Royalové vás dozajista zničí

       Já vám ji doporučuji a ručím za to, že budete chtít okamžitě druhý díl... Já jsem ho chtěla.

98 %

Za tento recenzní výtisk děkuji:




Anotace:

        Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama… Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla. Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří. Možná má pravdu. Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.

2 komentáře:

  1. Jéé, Soni, tak to jsi mě nalákala, byť jsem chtěla odolat... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přemýšlím, že si knihu možná taky přečtu :-) Je fajn, že se ti líbila :-)

    OdpovědětVymazat

Díky za Tvůj komentář :-)