neděle 19. června 2016

Jenny Hanová - Všem klukům, které jsem milovala

Jenny Hanová - Všem klukům, které jsem milovala


Anotace:

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty dopisů – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.


Recenzce

Lara Jean je šestnáctiletá dívka, která žije se svým otcem, starší sestrou Margot a mladší Kitty. Žijí v jednom americkém městečku, jsou prázdniny a Lara Jean se smiřuje s tím, že za pár dní se Margot odstěhuje do Irska a ona zůstane na všechno sama. Musí se postarat o Kitty i o tátu. Kdo jiný by to udělal, když maminka je po smrti?

Lara Jean se najednou musí postavit na své vlastní nohy a zastat roli Gogo - Margot. Ne, že by do té doby vše obstarávala jen ona, ale to k ní Lara Jean vzhlíží, to Gogo jí vše naučila, ona je vzorem jí i Kitty.
Margot se rozloučí s rodinou a ještě před odjezdem se rozejde se svým přítelem, protože maminka jí říkala, aby na vysokou šla bez závazků... Ale je tak nezávislá, jak říká? Vážně Joshe nemá ráda tolik, jak dělá? Má se Lara jean přestat s Joshem bavit? Nebo pořád patří do rodiny... Vždyť Laře Jean se líbil ještě před tím, než s ním Margot začala chodit. A také proto mu napsala dopis na rozloučenou, jako ostatním kluků, kteří se Laře Jean líbili!
Lara Jean má všechny dopisy uložené v zelené krabici na klobouky, kterou dostala od své maminky, ale jednoho dne zjistí, že ty dopisy někdo poslal! Peter Kavinský je první, kdo za Larou Jean přijde a zeptá se jí na to. CO má teď dělat?! Přišel dopis i Joshovi? Ano!
Jak má teď Joshe přesvědčit, že už ho nemiluje? Jednoduše! Tím, že skočí Peterovi kolem krku a začne ho líbat, a tak Peter a Lara Jean předstírají, že spolu chodí... Jenže je tady Geneviev - Peterova bývalá a mnoho nevyřčeného mezi Larou Jean a Joshem... Ale co Gogo? Ona Joshe miluje, a on miluje ji. Geneviev je také mrcha první kategorie...a chudák Lara Jean se ke všemu musí postavit čelem a vyřešit to.



Můj dojem:


I když si někdo řekne, že tahle kniha je pro puberťáky, tak ano! Ale já jsem si tam našla to svoje a hlavně i kus sebe samé. Je to kniha, kde si v každé postavě můžete najít někoho, koho znáte, kdo je vám blízký, nebo vám někdo o někom podobném vyprávěl.Snad všude se najde mrcha, která vám nepřeje a jde přes mrtvoly, všude je kluk, který je tak hezký, že si myslíte, že na něj prostě nemáte a snad každý zažil, že se mu líbil někdo, koho měl rád někdo, kdo vám byl blízký... Ale když se nedáte jako Lara Jean, tak nemusí být vše ztraceno.

První polovina knihy byla fajn, ale musela jsem se pořádně začíst, ale pak! Uf, šlo to ráz na rátź a já fandila Laře Jean jako o život, bylo mi znovu šestnáct a vzpomínala jsem na svoje lásky... Že bych taky napsala dopisy, i když zpětně? :-) A věřte, že bych si dala sakra pozor, aby ho ten dotyčný nedostal do rukou. . .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za Tvůj komentář :-)